GuidePedia

0
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Bild ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει, κατ΄εξαίρεσιν, «να κάνει τα πάντα για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας και του ευρώ».
«Η πίεση επί του ευρώ αυξάνεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να κάνει τα πάντα για να σταθεροποιήσει την Ελλάδα και το ευρώ», αλλά υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα καταβάλει από την πλευρά της προσπάθειες, δήλωσε ο Τόμας Μάγερ.

«Η βοήθεια προς την Ελλάδα πρέπει να παραμείνει εξαίρεση, διαφορετικά μια σοβαρή κρίση θα μπορούσε να απειλήσει τη νομισματική ένωση», πρόσθεσε.
«Δεν πρέπει να υπάρξει πίστωση της ΕΕ με ορισμένο χρονικό όριο, παρά εάν αυτή συνδέεται με σαφείς κανόνες», τόνισε ο Τόμας Μάγερ, προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες πρέπει να κάνουν δραστικές περικοπές δαπανών και κατά τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να μπορούν να το επαληθεύσουν».
«Το ελληνικό πρόβλημα δεν θα αποτελέσει κίνδυνο παρά εάν η ενδεχόμενη βοήθεια της ΕΕ αποτελέσει προηγούμενο για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τότε, το ευρώ θα κινδυνεύσει να μετατραπεί σε αδύναμο νόμισμα», δήλωσε ο Τόμας Μάγερ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top