Την Τρίτη 30 Ιουλίου, ένα φουσκωτό που ήταν εν πλω από τη Μυτιλήνη προς άγνωστη ακτή της Τουρκίας, έπειτα από σχετική καταγγελία-παρέμβαση των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας και των ΗΠΑ, ελέγχθηκε από σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος ενώ έπλεε κοντά στις Οινούσες. Στο φουσκωτό, όπου επέβαιναν δύο Ελληνες και δύο Τούρκοι, βρέθηκαν δύο αντιαρματικοί τύπου λόου, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, 195 σφαίρες, καθώς και δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τις αντίστοιχες ελληνικές όταν το φουσκωτό ήταν εν πλω, με αποτέλεσμα να δοθεί η εντύπωση ότι οι τουρκικές Αρχές ήταν αυτές που απέτρεψαν την εισαγωγή όπλων από την Ελλάδα στην Τουρκία από μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C), που κατά κάποιο τρόπο αποτελεί συνέχεια της οργάνωσης Επαναστατική Αριστερά (DEV SOL), που σταμάτησε τη δράση της το 1994.
Δεν θα υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες, όμως είναι προφανές ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διεισδύσει στην ομάδα της συγκεκριμένης οργάνωσης, που ενδεχομένως δρα στη χώρα μας, η οποία θεωρείται από τις πολύ πειθαρχημένες και «σφιχτές» οργανώσεις, με αποτέλεσμα να έχουν ανά πάσα στιγμή κρίσιμες πληροφορίες, αν όχι να υποβάλλουν οι ίδιες τα σχέδια δράσης, τα οποία στη συνέχεια καταγγέλλουν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται «σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Τούρκων πολιτικών», για να διασύρεται η χώρα μας διεθνώς και μάλιστα εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Εκτός, όμως της έκθεσης της χώρας μας διεθνώς, υπάρχουν και άλλα δυσάρεστα επακόλουθα, όπως για παράδειγμα η απόφαση που φέρεται ότι έλαβαν οι αρμόδιοι υπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας κ. Δένδιας και Γκιουλέρ, «για αποστολή στην Ελλάδα εξειδικευμένου προσωπικού από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τουρκίας, με σκοπό τη λεπτομερή εξέταση των επιχειρήσεων που θα διεξαχθούν εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης», όπως αναφέρει επί λέξει σχετικό δημοσίευμα του Πρακτορείου Ανατολή.
Δηλαδή, για να το κάνουμε πιο λιανά, θα έλθουν Τούρκοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και της ΜΙΤ στην Ελλάδα για να ασκήσουν εποπτικό έλεγχο στις αντίστοιχες ελληνικές υπηρεσίες, όταν αυτές θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν επιχειρήσεις εναντίον των μελών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP-C) που ενδεχομένως δρουν στη χώρα μας.
Εμείς θα αφήσουμε τους αναγνώστες μας να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους για την υπόθεση αυτή, που αφέθηκε από τους αρμοδίους να πάρει μια τέτοια εξέλιξη, που αφενός μεν εκθέτει πολιτικά την Ελλάδα αφετέρου δε έδωσε το «δικαίωμα» στην Τουρκία, που είναι γνωστό παγκοσμίως ότι υποστηρίζει με χέρια και με πόδια την ισλαμική τρομοκρατία και συγκεκριμένα την Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, να γίνει τιμητής και να πετυχαίνει συμφωνίες αποικιοκρατικού τύπου, όπως η προαναφερθείσα Δένδια – Γκιουλέρ.
Για να μην το ξεχάσουμε, να υπενθυμίσουμε ότι ο ερίτιμος κ. Γκιουλέρ είναι ο εκ των ηθικών αυτουργών της άγριας δολοφονίας του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ στην Κωνσταντινούπολη, στις 19 Ιανουαρίου του 2007, από παρακρατικό του τουρκικού κράτους. Της δολοφονίας προηγήθηκε πρόσκληση του Ντινκ στη νομαρχία Κωνσταντινούπολης, όπου ο αντινομάρχης και δύο υπάλληλοι της ΜΙΤ τον προειδοποίησαν να σταματήσει τα ενοχλητικά άρθρα, γιατί μπορεί να βρεθεί κάποιος νέος, τον οποίο δεν μπορεί να… ελέγξει το κράτος! Οπως και έγινε.
Ποιος ήταν νομάρχης Κωνσταντινούπολης; Μα ο ερίτιμος κ. Γκιουλέρ, ο συνομιλητής του κ. Δένδια, με τον οποίο συμφώνησε να καταστήσει την Ελλάδα νομαρχία της Τουρκίας για τον έλεγχο της τρομοκρατίας, τη στιγμή που, όπως γνωρίζουν ακόμα και οι… πέτρες, ο ίδιος επιβλέπει τις εισόδους και τις εξόδους εκατοντάδων τρομοκρατών της Αλ Κάιντα από Λιβύη, Τυνησία, Τσετσενία και άλλες ισλαμικές χώρες στην Τουρκία, οι οποίοι στη συνέχεια, και πάλι υπό την εποπτεία του, εξοπλίζονται και στέλνονται στη Συρία για να πολεμούν για τα συμφέροντα της ισλαμικής Τουρκίας και του Παγκόσμιου Ισλαμικού Χαλιφάτου που θέλει να εγκαθιδρύσει ο Ερντογάν, ο Μόρσι και οι συν αυτοίς!
Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η ιλαροτραγωδία, η ελληνική κοινή γνώμη, που «αποκοιμήθηκε» από τις διαβεβαιώσεις ότι ο Τούρκος έχει αλλάξει και ότι τα κοινά υπουργικά συμβούλια ανοίγουν νέους δρόμους για τη συνεργασία και την ειρήνη, παρακολουθεί με ένοχη απορία την υπόθεση του Γερμανού που ασκούσε επιθετικού χαρακτήρα κατασκοπία στη μαρτυρική Χίο.
Σάββας Καλεντερίδης