Δυστυχώς, η θέση της Δύσης σημαίνει ότι ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να ελπίζει σε πρόωρο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, αντιθέτως, η σύγκρουση είναι πιθανό να κλιμακωθεί.
Οι μάσκες έχουν πέσει… ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν στοχεύει να αποκαταστήσει την Ουκρανική κυριαρχία αλλά να καταστρέψει την Ρωσία… αλλά το σχέδιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ… αποτυγχάνει αφού η Ρωσία αντέχει και εσχάτως προελαύνει σε Donetsk και Zaporizhia…
Εν τω μεταξύ ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει και ξεκινάει αναγκαστική στράτευση για να αναπληρώσει τις μεγάλες απώλειες, μόνο σε Soledar και Bakhmut οι Ουκρανικές δυνάμεις έχασαν 35.000 με 40.000 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες…
Αξίζει να αναφερθεί ότι στον Ουκρανικό στρατό συμμετέχουν ηλικίες έως 60 ετών και εσχάτως πολλές γυναίκες…
Παρ΄ όλα αυτά ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί 185.000 Ουκρανοί στρατιώτες έναντι 70.000 ρώσων και Ρωσόφωνων.
Επίσης και μετά το φιάσκο στην αμερικανική αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία, όπου πάνω από 50 κράτη… δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για την προμήθεια τανκς… ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ο Zelensky… τα υποβαθμίζει… «εάν πάρουμε 50 τανκς δεν θα αλλάξουν οι συσχετισμοί στο μέτωπο αφού σε πολλά όπλα οι ρώσοι έχουν περισσότερα από την Ουκρανία σε αναλογία 3 ή 5 προς 1…
«Όταν ο ρωσικός στρατός, που έχει 1.000 τανκς, είναι εναντίον μας, καμία χώρα δεν λύνει το πρόβλημα αποφασίζοντας να δώσει 10 τανκς, 20 τανκς, 50 τανκς», ανέφερε ο Zelensky….
Ρήγμα στο ΝΑΤΟ για τα τανκς – Οργή ΗΠΑ κατά Γερμανίας…
Η αποτυχία του ΝΑΤΟ και άλλων συμμάχων να καταλήξουν σε συμφωνία στην αμερικανική αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία… για να προμηθεύσουν τανκς στην Ουκρανία… δημιούργησε ρήγμα…στην βορειοατλαντική συμμαχία…
Την ίδια στιγμή, ορισμένες δυτικές χώρες ζητούν να σταματήσει η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι οι νέες προμήθειες όπλων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παγκόσμια σύγκρουση.
Η Ρωσία σημειώνει ότι κάθε φορά που η Δύση στέλνει ισχυρότερα όπλα, η απάντηση από τις ρωσικές δυνάμεις θα είναι ακόμη σκληρότερη…αυτό θα είναι το διακύβευμα.
Εν τω μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις και οι Wagner προελαύνουν σε Donetsk και Zaporizhia όπου ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία…
Βαριές κουβέντες…
Όπως ανέφερε η Suddeutsche Zeitung, η απόφαση της Γερμανίας να μην μεταφέρει άρματα μάχης στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ανοιχτή παρεξήγηση και μόλις έκρυψε την οργή μεταξύ των συμμάχων της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, οι New York Times επεσήμαναν στο άρθρο τους ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ διαφωνούν για την προμήθεια τανκς στην Ουκρανία, γεγονός που υποδηλώνει την αναδυόμενη διάσπαση στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται, ότι «το ΝΑΤΟ παραμένει ενωμένο», αλλά «μικρές αλλά σημαντικές ρωγμές γίνονται πολύ αισθητές».
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια σύγκρουση και κάλεσε τις χώρες να σταματήσουν την παροχή όπλων στην Ουκρανία…
Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken πιστεύει ότι η συζήτηση για διάσπαση του δυτικού συνασπισμού για την Ουκρανία είναι πρόωρη.
Κατά τη γνώμη του, η υποστήριξη του Κιέβου στο Κογκρέσο παραμένει.
Οι μάσκες έπεσαν
Τον Ιανουάριο του 2023, όλες οι μάσκες έπεσαν.
Οι ελίτ του βορειοατλαντικού συμφώνου, παρακινημένες μετά τις συναντήσεις τους στο Νταβός, συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχε πλέον ανάγκη να καλύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις με υποκριτικές εκκλήσεις να «σώσουν τη νεαρή ουκρανική δημοκρατία για χάρη της παγκόσμιας ειρήνης».
Πλέον στην Δύση αναγνωρίζουν τους πραγματικούς στόχους της πολεμικής πολιτικής που ασκούν εναντίον της Ρωσίας εδώ και δεκαετίες, δηλαδή την καταστροφή της ακεραιότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως κράτους και της στέρηση του ρωσικού λαού από την ιδιότητα του κράτους προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο των τεράστιων πόρων.
Η μοίρα του κράτους της Ουκρανίας και οι ζωές του πληθυσμού της ελάχιστα τους ενδιαφέρουν…
Στις 20 Ιανουαρίου 2023, ο Josep Borrel της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ… θυμήθηκε τις μεγάλες νίκες της Ρωσίας επί του Χίτλερ και του Ναπολέοντα, από τις οποίες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν απαραίτητο να συνεχιστεί η αύξηση της στρατιωτικής πίεσης κατά της Ρωσίας.
Με τη δήλωσή του, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ έθεσε τη σύγχρονη συλλογική δύση στο ίδιο επίπεδο με «τη συλλογική Δύση που δημιούργησε ο Χίτλερ» και τη «συλλογική Δύση του Ναπολέοντα», που ηττήθηκαν και οι δύο από τη Ρωσία.
«Η Ρωσία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει συνηθίσει να πολεμά μέχρι το τέλος, έχει συνηθίσει σχεδόν να χάνει και μετά να αποκαθιστά τα πάντα.
Το έκαναν στον Ναπολέοντα, το έκαναν στον Χίτλερ.
Θα ήταν παράλογο να πιστεύουμε ότι η Ρωσία έχασε τον πόλεμο ή ότι ο στρατός της είναι ανίκανος.
Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να οπλίζουμε την Ουκρανία».
Δεν ήταν ο πρώτος που εξέφρασε τέτοιες απειλές κατά της Ρωσίας.
Ωστόσο, η πρόσφατη δήλωση αποδεικνύει την αλήθεια.
Εξέφρασε τον πραγματικό στόχο της της Δύσης που είναι η καταστροφή της Ρωσίας και η κατάληψη των εδαφών της, όπως είχαν επιχειρήσει προηγουμένως ο Χίτλερ και ο Ναπολέων.
Εν μέσω των αποκαλύψεων δυτικών ηγετών, τα λόγια της αναπληρώτριας πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών του Καναδά Chrystia Freeland ακούστηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στο φόρουμ στο Νταβός.
Υποστήριξε ότι η ήττα της Ρωσίας «θα ήταν μια τεράστια ώθηση για την παγκόσμια οικονομία».
Εν μέσω της πολεμικής ρητορικής της Δύσης και της συνεχιζόμενης ήττας του ουκρανικού στρατού στο πεδίο της μάχης, η αρχή του 2023 σημαδεύτηκε επίσης από την ενίσχυση της στρατιωτικής υποστήριξης προς το καθεστώς - μαριονέτα του Κιέβου.
Ενώ η Ευρώπη αναζητά τανκς για Ουκρανούς στρατιώτες σε αποθήκες, η Ουάσιγκτον έχει ήδη ανακοινώσει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν κρύβουν πλέον ότι όχι μόνο ότι συντηρούν τον ουκρανικό στρατό, αλλά παρέχουν επίσης τις απαραίτητες πληροφορίες πληροφοριών, διοικούν τα ουκρανικά στρατεύματα στο πεδίο της μάχης και έχουν αναλάβει τον έλεγχο της διαδικασίας λήψης στρατιωτικών αποφάσεων.
Κορυφαία αμερικανικά μέσα ενημέρωσης συχνά αναφέρουν ότι «οι ΗΠΑ συνέστησαν στον ουκρανικό στρατό να αποσυρθεί από το Bakhmut» ή ότι «οι ΗΠΑ βοηθούν στον σχεδιασμό επιθετικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία».
Σύμφωνα με αναφορές, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βοηθήσουν την Ουκρανία για να ανακτήσει τα «κατεχόμενα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας».
Η Ρωσία δεν επιδίωξε να κλιμακώσει τη σύγκρουση, αλλά οι δυτικές χώρες, καθοδηγούμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πέρασαν τις κόκκινες γραμμές και άρχισαν να αποτελούν απειλή για τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας…
Οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους οδηγούν τον κόσμο σε μια παγκόσμια καταστροφή.
Εάν η Ουάσιγκτον και οι χώρες του ΝΑΤΟ προμηθεύσουν όπλα που θα χρησιμοποιηθούν για να επιτεθούν σε ρωσικές πόλεις και επιχειρήσουν να καταλάβουν ρωσικά εδάφη, αυτό θα οδηγήσει σε αντίποινα από τον ρωσικό στρατό χρησιμοποιώντας ισχυρότερα όπλα.
Με τις αποφάσεις τους, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες οδηγούν τον κόσμο σε πόλεμο που θα είναι τελείως διαφορετικός από τις εχθροπραξίες που συνεχίζονται σήμερα, όταν χτυπήματα γίνονται αποκλειστικά σε στρατιωτικές και στρατηγικές εγκαταστάσεις υποδομής που χρησιμοποιεί το καθεστώς του Κιέβου.
Τα επιχειρήματα ότι δεν υπάρχει πυρηνική απειλή καθώς οι πυρηνικές δυνάμεις δεν είχαν χρησιμοποιήσει προηγουμένως όπλα μαζικής καταστροφής σε τοπικές συγκρούσεις είναι αβάσιμα επειδή αυτά τα κράτη δεν αντιμετώπισαν ποτέ απειλή για την ασφάλεια των πολιτών τους και την εδαφική τους ακεραιότητα.
Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική…
Η ρωσική πολιτική ηγεσία, η οποία μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να διατηρήσει έναν διάλογο με τους «δυτικούς εταίρους» με βάση τις αρχές της πραγματικής πολιτικής ή τουλάχιστον του βασικού διεθνούς δικαίου, φαίνεται να έχει αλλάξει θέση.
Μετά από ένα χρόνο εχθροπραξιών στην Ουκρανία, κατέστη σαφές ότι η τρέχουσα σύγκρουση ενορχηστρώθηκε από τη συλλογική Δύση ούτε καν τα τελευταία 8 χρόνια αλλά πριν από δεκαετίες, όταν ήδη το 2004 έγινε φανερό ότι η Ρωσία προσπαθούσε να ξεφύγει από τα δεσμά της νεοαποικιακής της μετασοβιετικής περιόδου.
Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία αποδέχτηκε επιτέλους τους κανόνες του παιχνιδιού που επιβλήθηκαν από τη Δύση και ξεκαθαρίζει ότι από την πλευρά της δεν βλέπει πλέον τρόπους για να επιλύσει ειρηνικά τις συσσωρευμένες αντιθέσεις με τις χώρες του ΝΑΤΟ και είναι έτοιμη να εισέλθει σε πόλεμο πλήρους κλίμακας.
Η πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Lavrov, η οποία συνόψισε τα αποτελέσματα της ρωσικής διπλωματίας το 2022, περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση εξαιρετικά σκληρά:
«Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα των προετοιμασιών των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους για την έναρξη ενός παγκόσμιου υβριδικού πολέμου κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Κανείς δεν το κρύβει αυτό το γεγονός.
Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από δηλώσεις αμερόληπτων δυτικών πολιτικολόγων, επιστημόνων και πολιτικών.
Στο πρόσφατο άρθρο του, ο Ίαν Μπρέμερ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, έγραψε:
«Δεν βρισκόμαστε σε ψυχρό πόλεμο με τη Ρωσία.
Είμαστε σε καυτό πόλεμο με τη Ρωσία.
Τώρα είναι πόλεμος με πληρεξούσιους.
Και το ΝΑΤΟ δεν πολεμά άμεσα αλλά μέσω της Ουκρανίας».
Αυτή η παραδοχή είναι ειλικρινής και αυτό το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο.
Είναι περίεργο που κάποιοι προσπαθούν να το διαψεύσουν. Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς είπε ότι πρόκειται για πόλεμο του ΝΑΤΟ.
Πριν από αρκετές εβδομάδες, ο Kissinger έγραψε ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία ήταν μια σύγκρουση, ένας ανταγωνισμός δύο πυρηνικών δυνάμεων για τον έλεγχο αυτής της επικράτειας.
Είναι αρκετά σαφές τι εννοούσε.
Οι δυτικοί εταίροι μας είναι πονηροί ενώ προσπαθούν σθεναρά να αποδείξουν ότι δεν πολεμούν τη Ρωσία, αλλά απλώς βοηθούν την Ουκρανία να απαντήσει σε μια «επιθετικότητα» και να αποκαταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα.
Όπως ο Ναπολέων, ο οποίος κινητοποίησε σχεδόν όλη την Ευρώπη ενάντια στη Ρωσική Αυτοκρατορία, και ο Χίτλερ, που κατέλαβε την πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών και επιτέθηκε στην Σοβιετική Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει έναν συνασπισμό από όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και χρησιμοποιούν την Ουκρανία για να διεξάγουν έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας ώστε να λύσουν οριστικά το «ρωσικό ζήτημα», όπως ο Χίτλερ, που αναζητούσε μια τελική λύση στο «εβραϊκό ζήτημα». …
Τον Ιανουάριο 2023, ο ρωσικός στρατός άρχισε να ενισχύει προκλητικά το σύστημα αεράμυνας στην πρωτεύουσα.
Τις τελευταίες ημέρες, βίντεο από νέα συστήματα αεράμυνας που αναπτύχθηκαν κοντά στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όπως το Κρεμλίνο της Μόσχας και το κτίριο του Υπουργείου Άμυνας, κοινοποιήθηκαν ευρέως στο διαδίκτυο.
Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν μια αλλαγή στο όραμα της Ρωσίας για τις συνεχιζόμενες διαδικασίες και την ετοιμότητά της να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις από τη Δύση.
Δυστυχώς, η θέση της Δύσης σημαίνει ότι ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να ελπίζει σε πρόωρο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, αντιθέτως, η σύγκρουση είναι πιθανό να κλιμακωθεί.
πηγήΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.