Μέσα σε λίγες ημέρες επισκέφθηκαν την Αθήνα ο πρώην πρόεδρος τους Μπιλ Κλίντον, ο υφυπουργός Οικονομικών Τσάρλς Κόλινς και ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον. Αυτό και μόνον επιβεβαιώνει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της ευρύτερης γεωπολιτικής αναταραχής στην περιοχή, εξαιτίας του ενεργειακού και της Συρίας, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον.
Ιδιαίτερα οι εξελίξεις με τα κοιτάσματα στο Αιγαίο και την Συρία, αναγκάζουν τους Αμερικανούς να εντείνουν την παρουσία τους στην περιοχή και να προβαίνουν σε παρεμβάσεις, όπως η προκλητική δήλωση του Φίλιπ Γκόρντον για την ελληνική ΑΟΖ, με την οποία τάχθηκε κατά των μονομερών ενεργειών.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Αμερικανός αξιωματούχος παρενέβη σε εθνικά ζητήματα και είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακηρύξει μονομερώς την ΑΟΖ της.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι κινήσεις για την ΑΟΖ πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, περιλαμβανομένης και της Τουρκίας, με την οποία όπως είπε υπάρχει συγκεκριμένος μηχανισμός, τον οποίο πρέπει να αξιοποιήσουν οι δύο χώρες.
Να σημειωθεί ότι προηγουμένως ο κ. Γκόρντον είχε επισκεφθεί την Κύπρο, ενώ μετά την Αθήνα μετέβη στην Τουρκία για συναντήσεις μεταξύ άλλων και με τον Ταγίπ Ερντογάν.
Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί η επιχειρούμενη από το Ισραήλ αναβάθμιση των σχέσεων του με την Τουρκία μετά την υπόθεση Μαβί Μαρμαρά. Σύμφωνα με Έλληνες διπλωμάτες, η αλλαγή αυτή στην στάση του Ισραήλ συνδέεται με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα την κρίση στη Συρία.
«Το Ισραήλ επιδιώκει συμμαχία και κοινό μέτωπο με την Τουρκία προς όφελος των στρατηγικών του συμφερόντων», υποστηρίζει πηγή του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Ελλάδα θα πρέπει να εστιάσει στο πως μπορεί να εκμεταλλευθεί καλύτερα το υπάρχον άριστο επίπεδο συνεργασίας με το Ισραήλ για την προώθηση των συμφερόντων της και όχι να προσδοκά σε ένα «κοινό μέτωπο» κατά της Τουρκίας.
Εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα (6 έως 8 Αυγούστου) θα επισκεφθεί τη χώρα μας ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες. Η άφιξή του κρίνεται αρκετά σημαντική και όπως εκτιμούν διπλωματικές πηγές έχει στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.
Το ενεργειακό θέμα στο τρίγωνο μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ και η στρατιωτική συνεργασία θα είναι στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών του κ. Πέρες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας.
Το Τελ Αβίβ επιθυμεί το ταχύτερο δυνατό να εκμεταλλευτεί με την Κύπρο τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που είναι εντός των ΑΟΖ των δύο χωρών, ενώ θέλει τη στενή συνεργασία με την Ελλάδα μέσω της οποίας θα μπορέσει να τα αξιοποιήσει (με την κατασκευή αγωγού προς τη Δύση).
Η στρατιωτική «συμμαχία» έχει επίσης ισχυροποιηθεί, με τις εκπαιδευτικές ασκήσεις δυνάμεων από την Ελλάδα και το Ισραήλ να διαδέχονται η μία την άλλη και να σχεδιάζονται νέες από τον Σεπτέμβριο με έμφαση στον αεροπορικό τομέα. Οι δύο τελευταίες συνασκήσεις που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή και δυνάμεων των ΗΠΑ (ακόμη και κομάντος).
Μέσα από όλα αυτά, αξίζει να κρατήσουμε ως άκρως ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, τις επισκέψεις των αμερικανών αξιωματούχων, αλλά και την επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου Σιμόν Πέρες. Αυτό το «δίδυμο» ενδιαφέρεται για την ενέργεια της Ελλάδας, αφού ως γνωστόν, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν τεθεί στο κέντρο του παγκόσμιου ενεργειακού χάρτη σε θέματα ενεργειακών πηγών που θα καλύψουν τις ανάγκες του μέλλοντος.
Και τι κάνουμε εμείς ως χώρα, έχοντας έναν τέτοιο τεράστιου μεγέθους ενεργειακό πλούτο; Συζητάμε με τους υπαλλήλους της τρόικας (για την ακρίβεια δεχόμαστε τις εντολές και τις προσβολές τους), ξεπουλάμε τμηματικά και με τακτική fast track (του ξεπετάγματος δηλαδή) τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας χωρίς να υπολογίζουμε την σπουδαιότητά τους για το εγγύς μέλλον.
Αν και η Ελλάδα είναι τοποθετημένη στο πλέον ευαίσθητο γεωπολιτικό σημείο του πλανήτη, αν και αποδεικνύεται -περίτρανα πλέον- πως ο ορυκτός και ενεργειακός μας πλούτος μας κατατάσσει στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ανίκανο όντας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπισθεί τα δίκαια της χώρας (με βάση το διεθνές δίκαιο) αλλά και την ίδια την χώρα και τους πολίτες της, άγεται και φέρεται μεταξύ των «γιατρών» που εκτελούν ένα «πείραμα» (σας θυμίζουμε παλαιότερες δηλώσεις των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου) το οποίο διαλύει την χώρα, αλλά το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να συγκινεί τους «εγχώριους» ελληνόφωνους διασώστες, αφού εμμένουν να συζητούν για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν έχει καν ελεγχθεί ως προς το ύψος του ή τη νομιμότητά του.
Δικαίως, λοιπόν, τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ισραηλινοί, διαπιστώνοντας την πλήρη ανεπάρκεια των Ελλήνων πολιτικών, εκμεταλλευόμενοι τις οικονομικές συγκυρίες(;), επιχειρούν να ληστέψουν την Ελλάδα (περί ληστείας πρόκειται) «βάζοντας χέρι» στο πιο σημαντικό περιουσιακό της στοιχείο, την ενέργεια.
Βέβαια, με βάση το Σύνταγμα της χώρας, καμία κυβέρνηση (η οποία είναι διαχειριστής και όχι ιδιοκτήτης της κρατικής περιουσίας) δεν δικαιούται να πουλήσει οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους ή του βυθού της θαλάσσης. Και με βάση αυτή την σαφή εντολή του Συντάγματος, οιοσδήποτε τολμήσει να ενοικιάσει ή να παραχωρήσει (με οποιονδήποτε τρόπο) τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα τόσο στην Ελληνική ΑΟΖ, όσο και στην ηπειρωτική χώρα, αντιμετωπίζει αυτομάτως την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, αφού θα έχει δράσει κατά των συμφερόντων της χώρας και θα έχει συνεργήσει στην απώλεια της δημόσιας περιουσίας, δηλαδή της περιουσίας που ανήκει σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος (ή θα έπρεπε να πούμε «ιδού το Καστελλόριζο, ιδού, η Κρήτη, ιδού και ο τοίχος του εκτελεστικού αποσπάσματος;)… και όποιος τολμήσει, θα πρέπει να γνωρίζει πως θα αντιμετωπιστεί όπως αρμόζει σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Καμία δεύτερη υπηκοότητα, κανένα διαβατήριο ξένης χώρας δεν πρόκειται να σώσει εκείνους που θα τολμήσουν να ξεπουλήσουν (ή και να χαρίσουν) κάτι που δεν τους ανήκει προσωπικά. Έτσι κι αλλιώς, οι υπογραφές και οι συμφωνίες των τελευταίων κυβερνήσεων δεν αναγνωρίζονται από τον Ελληνικό λαό, τον οποίο ξεγέλασαν με διάφορα ψεύδη. Οπότε…
πηγή