Η Ελλάδα είναι τελειωμένη χώρα χωρίς πολεμική βιομηχανία και μια από τις προτεραιότητες εθνικής στρατηγικής είναι να καταστεί η Ελλάδα όχι αυτάρκης στρατιωτικά αλλά τουλάχιστον να παράγει κάποια οπλικά συστήματα…
Εάν ξεφύγουμε από τον πατριωτισμό του καναπέ και του πληκτρολογίου και δούμε κατάματα πικρές αλήθειες θα διαπιστώσουμε ότι η Τουρκία από μια τριτοκοσμική φτωχή χώρα πριν 25 χρόνια έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη πολεμική βιομηχανία…
Η Τουρκία επένδυσε και στην πολεμική βιομηχανία, όπως έκαναν όλα τα ισχυρά κράτη… χώρα που θέλει να έχει διεθνή ή περιφερειακό ρόλο έχει ταυτόχρονα και ισχυρή βιομηχανία…
Στην Ελλάδα οι ανίκανες μαριονέτες που κυβέρνησαν αυτόν τον ιερό τόπο, κατέστρεψαν την πολεμική βιομηχανία…
Επί ΣΥΡΙΖΑ η δαιμονοποίηση των όπλων πήρε διαστάσεις υστερίας.
Εάν κατέχεις όπλα είσαι προβληματικός και φασίστας εάν είσαι ΛΟΑΤΚΙ+ και ανάλαφρος… είσαι προοδευτικός…
Δυστυχώς και επί ΝΔ δεν έγινε τίποτε, απολύτως τίποτε…κυρίαρχησε η φοβία... πρέπει και τα καψύλια των σφαιρών να τα αγοράζουμε από το εξωτερικό... ντροπή...
Η Ελλάδα κάποτε είχε πολεμική βιομηχανία και τώρα μέχρι και τις σφαίρες τις αγοράζει από το εξωτερικό.
Η Ελλάδα δεν είναι μια ισχυρή χώρα, όσοι τα υποστηρίζουν απλά δεν γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη μιας επαρκούς προληπτικής αμυντικής στρατηγικής.
Η Ελλάδα είναι τελειωμένη χώρα χωρίς πολεμική βιομηχανία και μια από τις προτεραιότητες εθνικής στρατηγικής είναι να καταστεί η Ελλάδα όχι αυτάρκης στρατιωτικά αλλά τουλάχιστον να παράγει κάποια οπλικά συστήματα…
Δείτε για παράδειγμα την Τουρκία όπου βρίσκεται στην Αεροπορική Έκθεση στο Παρίσι της Γαλλίας… εκεί διαπιστώνει κανείς ότι η Τουρκία έχει σχεδιάσει επιθετικό πολεμικό αεροπλάνο, πολεμικό ελικόπτερο, ενώ είναι μια από τις κορυφαίες χώρες στα drones.
Η Ελλάδα που είναι… άφαντη…
Ξέρει μόνο να αυτοδυσφημίζεται πουλώντας στην Μύκονο το σουβλάκι 15 ευρώ…
Αυτή είναι η κατάντια… και όσοι από εμάς πιστεύουμε στην υπεροχή της Ελλάδος και πιστεύουμε στην πρόοδο της πατρίδας μας όλα αυτά μας προκαλούν θλίψη…
Με εθνικό αεροσκάφος μάχης η Τουρκία
Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI)΄- ναι έχει και τέτοια η Τουρκία - ανέπτυξε εθνικό αεροσκάφος μάχης το KAAN είναι πλέον έτοιμο να πετάξει.
Η Τουρκία κατασκεύασε επιθετικό ελικόπτερο βαριάς κατηγορίας το Atak-2, που χρησιμοποιεί εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου χάρη στη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 1.200 κιλών (2.645 λιβρών).
Ενώ το ελικόπτερο Atak μπορεί να εμπλέξει τον στόχο από 8 χιλιόμετρα (5 μίλια), αυτή η απόσταση θα αυξηθεί στα 20 χιλιόμετρα στο Atak-2.
Το ελικόπτερο γενικής χρήσης κατηγορίας T925 βάρους 11 τόνων, το οποίο περιγράφεται επίσης ως «ο μεγάλος αδερφός του ελικοπτέρου Gökbey - του πρώτου εγχώριου ελικοπτέρου πολλαπλών ρόλων της Τουρκίας», εκτέθηκε για 1η φορά στην έκθεση και θα πετάξει σε ένα χρόνο.
Η Τουρκία με βάση τις παραγγελίες θα κατασκευάσει 500 τέτοια ελικόπτερα.
Οι Τούρκοι έχουν υπογράψει συμφωνίες αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε στρατιωτικά συστήματα από την αρχή του 2023.
Εν τω μεταξύ, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος φορτίου (UAV) της TAI, το οποίο αναπτύχθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες των δυνάμεων ασφαλείας και ξεκίνησε πτητικές δοκιμές, εκτέθηκε για πρώτη φορά και στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού.
Αναπτύχθηκε ως μια φθηνή και ακίνδυνη λύση, το UAV φορτίου έχει μέγιστο βάρος 275 κιλά.
Η TAI, που κατασκευάζει το Cargo UAV-2, μπορεί να μεταφέρει 300 κιλά για πέντε ώρες και με ικανότητα μεταφοράς έως και 500 κιλά.
Η θυγατρική της TAI που παράγει κινητήρες και η κορυφαία εταιρεία της Türkiye στους κινητήρες αεροσκαφών, TUSAŞ Engine Industries (TEI), συμμετέχει επίσης στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού.
Ο πρώτος εθνικός κινητήρας ελικοπτέρων της Τουρκίας ο TEI-TS1400 είναι ένας ισχυρός κινητήρας turbodiesel
Οι κινητήρες TEI-PG50S και οι κινητήρες turbojet TEI-TJ90U, TEI-TJ60 και TEI-TJ30 είναι μεταξύ των προϊόντων που εκτίθενται στην έκθεση.
Οι Τούρκοι κατασκευαστές όπλων μαγεύουν με εξαγωγικές φιλοδοξίες στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού
Τούρκοι κατασκευαστές άμυνας βρίσκονται στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού, την πρώτη εδώ και τέσσερα χρόνια…
Τα οπλικά συστήματα βρίσκονται στο επίκεντρο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Ως εξαγωγέας όπλων, η Τουρκία «ωφελείται από την εικόνα ως «τρίτου δρόμου».
Μεταξύ των πιο περιζήτητων προϊόντων της Τουρκίας είναι τα οπλισμένα drones, όπως το TB2 Bayraktar που παράγεται από την ιδιωτική εταιρεία Baykar.
Το drone βρέθηκε στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης το 2022 για τον ρόλο του στα πρώτα στάδια της άμυνας της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική εισβολή και μέχρι τώρα έχει πουληθεί σε 12 χώρες με βάση το Military Balance του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών.
Η τελευταία σύμβαση ήταν αξίας 367 εκατομμυρίων δολαρίων για το Kuwait Bayraktar TB2 πριν λίγες ημέρες, ενώ συνολικά η Baykar έχει υπογράψει εξαγωγικές συμφωνίες με 30 χώρες μέχρι στιγμής.
Η αντικατάσταση της δυτικής τεχνολογίας με Τουρκικά όπλα ανατρέχει στις απαρχές της εγχώριας βιομηχανίας όπλων της Τουρκίας, όταν οι ΗΠΑ επέβαλλαν εμπάργκο όπλων στην δεκαετία του 1970 για τη στρατιωτική της επέμβαση στην Κύπρο.
«Από τη δεκαετία του 2000, έχει δοθεί έμφαση στις αεροναυτικές δυνατότητες» αλλά και στα Drones.
O Σύνδεσμος Κατασκευαστών Τουρκικής Αμυντικής και Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (SASAD), διαθέτει 100.000 εργαζόμενους και 10 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα, εκ των οποίων 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξαγωγές.
Η Τουρκία πλησιάζει την Γαλλία ως εξαγωγέας οπλικών συστημάτων, η Γαλλία, πούλησε όπλα αξίας 11,7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2021 σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
Ελικόπτερο τουρκικής κατασκευής
Drone τουρκικής κατασκευής
Πολεμικό αεροσκάφος τουρκικής κατασκευής
Γύρος ελληνικής παραγωγής...
πηγήΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.