GuidePedia

0


“Η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν είναι προσηλωμένη στην παροχή εκπαίδευσης και βοήθειας για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία” δήλωσε ο Πακιστανός Α/ΓΕΑ

Τελικά οι φήμες και τα μισόλογα ότι οι Έλληνες πιλότοι κατά διαστήματα αντιμετωπίζουν Πακιστανούς πιλότους σε τουρκικά F-16, είναι κατά πάσα πιθανότατα η αλήθεια.

Ο λόγος είναι αυτό που ξεστόμισε ο Πακιστανός Α/ΓΕΑ περί “ εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων σε πολλούς τύπους αεροσκαφών ( μαχητικά κά) εντός και εκτός Τουρκίας ενδεχομένως".

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πτέραρχο Ατίλα Γκιουλάν, Διοικητή της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, συναντήθηκε στο γραφείο του τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας του ΠακιαστάνΠτέραρχο Ζαχέρ Αχμέντ Μπαμπέρ Σίντου.

Ο Αρχηγός Πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας παρατήρησε προς τον Τούρκο ομόλογο του ότι “οι πιλότοι του διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση τουρκικών πληρωμάτων σε διάφορα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτών και μαχητικών”.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν αρκετοί βασικοί τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Ο Πακιστανός Πτέραρχος τόνισε ότι και οι δύο χώρες απολαμβάνουν μακροχρόνια θρησκευτική και ιστορική σχέση, η οποία εκδηλώνεται μέσα από μια άνευ προηγουμένου στρατηγική εταιρική σχέση.

Επανέλαβε επίσης την αποφασιστικότητά του να ενισχύσει περαιτέρω τους υπάρχοντες διμερείς δεσμούς στη στρατιωτική συνεργασία, τη στρατηγική συμμαχία και τον τομέα της εκπαίδευσης.

Ο Αρχηγός της Αεροπορίας είπε περαιτέρω, «Το Πακιστάν εκτιμά την ισχυρή διπλωματική, οικονομική και αμυντική του σχέση με την Τουρκία, η οποία βασίζεται στη σύγκλιση σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την περιφερειακή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα σε περιόδους ανάγκης, για αυτό και η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν θα παραμείνει προσηλωμένη στην παροχή εκπαίδευσης και βοήθειας για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία».
Ποιών ικανοτήτων ; Προφανώς της προσπάθειας αναχαίτησης των ελληνικών αεροσκαφών στο Αιγαίο χωρίς επιτυχία όμως, για αυτό και η Τουρκία κατασκευάζει στόλο μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο Τούρκος Πτέραρχος Αττίλα Γκουλάν, Διοικητής της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, επαίνεσε τον επαγγελματισμό της Πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας και αναγνώρισε την αυξανόμενη ικανότητα της πακιστανικής αεροπορικής βιομηχανίας.

Εξέφρασε επίσης έντονο ενδιαφέρον για το Εθνικό Αεροδιαστημικό Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο του οποίου η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν ηγείται.

Και οι δύο Α/ΓΕΑ συμφώνησαν να διερευνήσουν περαιτέρω δρόμους διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για από κοινού παραγωγή στρατιωτικού υλικού με ιδιαίτερη έμφαση σε αεροσκάφη πέμπτης γενιάς και μη επανδρωμένες εναέριες πλατφόρμες.

Στο Πενταπόσταγμα σε άρθρο μας αναφέραμε ότι Τούρκοι και Πακιστανοί στρατιωτικοί συζητούν για περιφερειακή ασφάλεια και συνεργασία στοχοποιώντας Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

Εκτός από κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο αλλά και αλλού, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βελτιστοποιήσουν περαιτέρω τους στρατιωτικούς δεσμούς, ιδιαίτερα στους τομείς της εκπαίδευσης και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Η παρουσία των Πακιστανών έφερε ξανά στην επιφάνεια την προσφάτως υπογραφθείσα αμυντική συμφωνία με την οποία θα έχουμε επίσημα νέες “βόλτες” του Πακιστανικού πολεμικού ναυτικού στην Α.Μεσόγειο, προκαλώντας οργή τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Παλαιότερες πληροφορίες έφεραν τους Πακιστανούς να αναζητούν τουρκική βάση για να ελλιμενίζουν τα πλοία τους σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Πρόκειται για κινήσεις, οι οποίες εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, μιας ο Ερντογάν ετοιμάζει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου ''Γαλάζια Πατρίδα'', για αυτό βλέπουμε αυτό το "έργο" στον Έβρο και το Αιγαίο με τους μετανάστες. 

 πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top