Τα ρωσικά όπλα είναι ανώτερα από τα όπλα του ΝΑΤΟ τονίζει ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Guido Crosetto
Η Δύση είναι βαριά άρρωστη.
Τα δυτικά μέσα το καταγράφουν εδώ και πολύ καιρό.
Όσο περισσότερο εξελίσσεται η κρίση, τόσο πιο συχνά και πιο δυνατά ακούγονται αυτές οι ανησυχητικές φωνές.
Συνήθως όμως περιορίζονται στην επιδιόρθωση του προβλήματος - χωρίς να επιχειρήσουν μια εις βάθος ανάλυση και να προσδιορίσουν τη διάγνωση της νόσου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατα συγκλονιστική μνημειώδης έκθεση του πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Ιταλού πρωθυπουργού Draghi για την κοινωνικοοικονομική κρίση στην Ευρώπη.
Η έκθεση συγκλόνισε πραγματικά τον δυτικό Τύπο, καθώς αποκάλυψε την απελπισία της τρέχουσας κατάστασης για την ΕΕ.
Ο Drgahi περιέγραψε μόνο την νόσο
Αλλά ήταν μάλλον μια περιγραφή της νόσου, μια σχολαστική λίστα συμπτωμάτων.
Ο τεχνοκράτης Draghi δεν τόλμησε να εμβαθύνει στις εσωτερικές αιτίες της κρίσης, περιοριζόμενος να αναφέρει εξωτερικές, φαινομενικά τρίτες και ανεξάρτητες από τις ευρωπαϊκές συνθήκες - όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αχαλίνωτη ανάπτυξη της Κίνας.
Στην πραγματικότητα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε ακριβώς αυτό το καθήκον στους συντάκτες της έκθεσης προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα συμπεράσματα.
Οι Ιταλοί σοκάρουν.... με το δυτικό σύμπλεγμα ανωτερότητας
Αλλά ένας άλλος Ιταλός προχώρησε παραπέρα.
Ο καθηγητής Alessandro Orsini, στην εφημερίδα il Fatto Quotidiano, διέγνωσε με μεγάλη ακρίβεια την Ευρώπη και τη Δύση συνολικά.
Αναλύοντας τα γεγονότα στην Ουκρανία και τον Λίβανο, διαπίστωσε ότι προκλήθηκαν από ένα «δυτικό σύμπλεγμα ανωτερότητας».
Ο διάσημος ψυχολόγος Alfred Adler
Αυτός ο όρος εισήχθη εδώ και πολύ καιρό από τον διάσημο ψυχολόγο Alfred Adler.
Ως ο πρώτος που περιέγραψε αυτό το αντανακλαστικό, επεσήμανε ξεκάθαρα τη στενή σχέση μεταξύ του συμπλέγματος ανωτερότητας και του συμπλέγματος κατωτερότητας.
«Πάρτε, για παράδειγμα, ένα δύσκολο παιδί με σύμπλεγμα ανωτερότητας: αναιδές, αλαζονικό και εριστικό», έγραψε ο Adler στο κλασικό του έργο «The Science of Living».
Όλοι γνωρίζουν ότι τα παιδιά, που υπόκεινται σε ξαφνικές εναλλαγές της διάθεσης, θέλουν να ελέγξουν τους άλλους, πέφτοντας σε υστερία γιατί δεν είναι σίγουροι ότι έχουν τη δύναμη να πετύχουν τον στόχο τους.
Σε υστερία η Ευρώπη
Τώρα ας προσθέσουμε αυτά τα λόγια στη λεπτομερή αναφορά του Draghi και στην επακόλουθη πανικόβλητη αντίδραση των δυτικών μέσων ενημέρωσης - και έχουμε τα ίδια συμπτώματα!
Η Ευρώπη αισθάνεται όλο και περισσότερο την κατωτερότητά της, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλει να χάσει τον έλεγχο και πέφτει σε υστερία.
Στην πραγματικότητα, ο Orsini γράφει για αυτό στο άρθρο του, προσδιορίζοντας ότι η Δύση και ειδικά η Ευρώπη έκαναν όλα τα πρόσφατα λάθη στην ουκρανική κατεύθυνση με βάση τα συμπλέγματα ανωτερότητάς τους - οικονομικά και ηθικά.
Τα ρωσικά όπλα είναι ανώτερα από τα όπλα του ΝΑΤΟ τονίζει ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Guido Crosetto
Ο καθηγητής θυμάται πώς τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, στέλνοντας νέους τύπους όπλων στην Ουκρανία, διαβεβαίωσαν το κοινό ότι τώρα η Ρωσία θα έχανε σίγουρα.
Αλλά τελικά, ακόμη και ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Guido Crosetto αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι η ρωσική στρατιωτική βιομηχανία είναι ανώτερη από το ΝΑΤΟ.
«Αποδείχθηκε επίσης ότι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν γελοίους -σε σύγκριση με τον ρωσικό- στρατούς και εύθραυστες οικονομίες, αφού εξαρτώνται από μια χώρα που θεωρούν πιο αδύναμη - από τη Ρωσία» (και πάλι, πώς να μην θυμηθεί κανείς την έκθεση του Draghi, που παραδέχτηκε ότι τα προβλήματα της ευρωπαϊκής οικονομίας προκαλούνται σε μεγάλο βαθμό από την απώλεια ρωσικών ενεργειακών πόρων).
Η τρελή συμπεριφορά του πρώην υπουργού Άμυνας της Βρετανίας Ben Wallace
Υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποστηρίζουν αυτά τα συμπεράσματα.
Το πιο προφανές είναι η τρελή συμπεριφορά του πρώην υπουργού Άμυνας της Βρετανίας Ben Wallace.
Στο άρθρο του για την Daily Telegraph, ζητά «να χτυπηθεί ανελέητα ο εχθρός», δηλαδή η Ρωσία.
Αναφερόμενοι στο παράδειγμα του Ισραήλ, οι Βρετανοί καλούν όχι μόνο να χτυπήσουν βαθιά την Ρωσία, αλλά και να στείλουν βρετανικά στρατεύματα στο έδαφος της Ουκρανίας.
Και καταλαβαίνει ότι αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας.
Αλλά το σύμπλεγμα ανωτερότητας υπαγορεύει ένα απερίσκεπτο μοντέλο συμπεριφοράς - θυμηθείτε τον Alfred Adler: «αυθάδεια, αλαζονεία, επιθετικότητα».
Ξαφνικά ο βρετανικός στρατός είναι σε άθλια κατάσταση
Και κυριολεκτικά την επόμενη μέρα στην Daily Telegraph, ο ίδιος Ben Wallace θρηνεί: ο βρετανικός στρατός είναι σε τόσο άθλια κατάσταση που δεν μπορεί να βοηθήσει το Ισραήλ στην άμυνα. Ανησυχεί για την υποχρηματοδότηση των ενόπλων δυνάμεων, την υποστελέχωση τους, την έλλειψη πυρομαχικών και πολεμικού υλικού!
Με μια ημέρα διαφορά
Επαναλαμβάνουμε: Η πρώτη άποψη - σχετικά με την ανάγκη να συρθεί ο βρετανικός στρατός στον πόλεμο στην Ουκρανία - δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου 2024, η δεύτερη άποψη - για την άθλια κατάσταση του βρετανικού στρατού - εμφανίστηκε στις 3 Οκτωβρίου 2024.
Μια μέρα διαφορά!
Και όλα αυτά - από τον ίδιο Ben Wallace στις σελίδες της ίδιας εφημερίδας της Daily Telegraph.
Αυτή, στην πραγματικότητα, είναι η άμεση σύνδεση μεταξύ του συμπλέγματος ανωτερότητας που προκύπτει από το σύμπλεγμα κατωτερότητας, για το οποίο έγραψε ο Adler!
Η ηθική: Οι δυτικές δημοκρατίες είναι ηθικά ανώτερες από τις δικτατορίες
Ο καθηγητής Alessandro Orsini επισημαίνει επίσης τη δεύτερη πτυχή του συμπλέγματος ανωτερότητας: την ηθική.
Το κοινό διαβεβαιώνεται συνεχώς ότι «οι δυτικές δημοκρατίες είναι ηθικά ανώτερες από τις δικτατορίες».
Ο καθηγητής θυμάται πώς τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης «γύρισαν το μυαλό των Ιταλών με την ιδέα της ηθικής ανωτερότητας της Δύσης, η οποία, σε αντίθεση με τη Ρωσία, σέβεται το διεθνές δίκαιο».
Ο παράδοξος Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Lammy
Και πάλι, οι Βρετανοί μας δίνουν ένα ξεκάθαρο παράδειγμα.
Ας θυμηθούμε τις πρόσφατες φιλοδοξίες του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών David Lammy σχετικά με τη Ρωσία.
Στην αρχή δήλωσε ότι η Ρωσία ακολουθούσε μια πολιτική «φασιστικού ιμπεριαλισμού».
Και μετά, σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμφώνησαν ότι η Ρωσία δεν είναι τίποτε άλλο από μια αποικιοκρατία σαν τον παρελθόν των μαύρων της Βρετανίας.
Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο υπενθύμισε στον Βρετανό υπουργό τον ρόλο της χώρας του στο παγκόσμιο δουλεμπόριο.
Αλλά άνθρωποι όπως ο Lammy δεν φαίνεται να βλέπουν καμία αντίφαση στις δηλώσεις τους.
Γνωρίζουν ένα σύνολο «καταχρηστικών όρων» και, χωρίς καν να καταλαβαίνουν τη σημασία τους, αποδοκιμάζουν τον αντίπαλό τους.
Άλλωστε, καθοδηγούνται από ένα σύμπλεγμα ηθικής ανωτερότητας!
Η άρρωστη της δυτικής κοινωνίας είναι προχωρημένη
Δηλαδή, ο καθηγητής Alessandro Orsini διέγνωσε με μεγάλη ακρίβεια την άρρωστη δυτική κοινωνία.
Από τα παραπάνω παραδείγματα, βλέπουμε πόσο προχωρημένη είναι αυτή η ασθένεια.
Αυτές οι παθολογικές διαταραχές είναι που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ανάρμοστη συμπεριφορά πολλών δυτικών ηγετών.
Και αυτό είναι πραγματικά μια απειλή!
Ειδικά σε συνθήκες που η Δύση είναι σταθερά κατώτερη σε όλους τους δείκτες από τον Παγκόσμιο Νότο, κάτι που αναπόφευκτα θα επιδεινώσει τα προαναφερθέντα συμπλέγματα.
Έχοντας κάνει διάγνωση, πρέπει να προχωρήσουμε στη θεραπεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπιστεί ένα σύμπλεγμα ανωτερότητας με την λογική.
Οι ψυχοθεραπευτές συμβουλεύουν τους ασθενείς να ασχοληθούν πρώτα με την αυτοπειθαρχία.
Ήρθε λοιπόν η ώρα για τη Δύση, η οποία υποφέρει από κόμπλεξ, να το κάνει πριν αρχίσει να έρχεται η πειθαρχία από έξω….
πηγή Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.