Οι υποψίες για πρόσωπα και οργανώσεις
Για το κόμμα του υπάρχουν σοβαρές υποψίες πως σχετίζεται με την Αδελφότητα των Μουσουλμάνων και την Χαμάς σε Γάζα. Οι ειδικοί επιμένουν πως υπάρχει μυστικός σκοπός και σχέδιο να ανατραπεί η υπάρχουσα κατάσταση στην Τουρκία για ένα νέο ισλαμικό κράτος. Η Μεμεκάν απαντάει πως δεν υπάρχει καμία βάση σε όλα αυτά. Ότι πρέπει να σταματήσουν οι φήμες για όλα όσα του αποδίδονται.
Τέλος πολλά ερωτηματικά υπάρχουν και για την κατάσταση της υγείας του. Πριν μερικά χρόνια είχε κάνει μία αρκετά σοβαρή επέμβαση. Δείχνει κουρασμένος και πιο μεγάλος από τα 63του έτη. Ο Καντρί Γκουρσέλ πάντως έχει να λέει πως «μην ξεγράφετε τον Ερντογάν όσα προβλήματα και εάν έχει. Είναι ένας μαχητής των δρόμων. Αυτός που μπορεί και ξέρει και νικάει και επιβιώνει».
Ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε επίσης σαφές ότι σκέφτεται να επαναφέρει τη θανατική ποινή. Αλήθεια, ποια θα είναι η μεγαλύτερη ντροπή για την τουρκική κοινωνία; Αυτή η στάση απέναντι στη θανατική ποινή ή το γεγονός ότι τα θύματα της πλευράς του στρατού που επιχειρεί το πραξικόπημα θα θαφτούν σε ένα ξεχωριστό νεκροταφείο χωρίς θρησκευτική τελετή. Ακούγοντας τα λόγια του 63χρονου, δεν θα εκπλαγεί κανείς αν πραγματοποιήσει ένα δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή. Αυτό, φυσικά, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τη δημοτικότητά του, η οποία είναι ήδη υψηλή, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων γεγονότων.
Είναι περισσότερο από προφανές ότι ο Ερντογάν είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους πολιτικούς και μια απειλή για το μέλλον της χώρας του και για τη σταθερότητα αυτής της πολύ εύθραυστης περιοχής στην οποία ανήκει η Τουρκία. Οι Μακιαβελικές πολιτικές που ακολουθεί κρύβουν κινδύνους και έχουν επιπτώσεις πάνω σε όλα τα φαινόμενα και τα κοινωνικά κινήματα, οδηγώντας την περιοχή σε ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια. Είναι επίσης σαφές ότι η πολιτική του Ερντογάν δεν είναι πλέον προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Η Τουρκία θα προσπαθήσει να αυτοπροβληθεί ως ηγετικό έθνος του Ισλαμικού Κόσμου και θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Πως θα δράσουν πλέον οι Αμερικάνοι;
Ναι, θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Αλλά μπορεί να πείσει οποιονδήποτε εκτός Τουρκίας; Η Ευρώπη διαπιστώνει πλέον πως απέναντί της έχει να κάνει με μια αλαζονική φιγούρα. Αιγύπτιοι, Σύροι, Ιρανοί, Ισραηλινοί είδαν την άλλη όψη του, όπως και ο πρώην «κολλητός» του, ο Νταβούτογλου που μιλούσε για το εξαιρετικό έργο με τους Γείτονες.
Δυστυχώς όμως, τα πραγματικά θύματα είναι οι πολίτες που διαθέτουν κοινή λογική και όλα αυτά τα εκατομμύρια που χειραγωγούνται για να υποστηρίξουν μια κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ένα μέλος του Κουρδικού Κόμματος είπε
«Το πόσο δημοκρατική είναι μια κυβέρνηση, αποδεικνύεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος αλλά και τους υπεύθυνους για αυτό». Αυτή η δήλωση αντιπροσωπεύει την κοινή λογική σε μια Δημοκρατία. Πως μοιάζει στα μάτια μας η Τουρκία; Ενα... χαλιφάτο με ένα ισχυρό σουλτάνο! Ισως να κάνουμε λάθος και ο Γείτονας να αποδειχθεί ένας πραγματικός Φίλος!
Από Δήμαρχος... Σουλτάνος!
1994: Ο Ερντογάν εξελέγη για μια τετραετή θητεία δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ως υποψήφιος του Κόμματος Ευημερίας του Νετσμετίν Ερμπακάν.
1998: Αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο απαγόρευσε το Κόμμα Ευημερίας.
1998: Ο Ερντογάν προσχώρησε στο Κόμμα Αρετής, το οποίο δημιουργήθηκε σχεδόν από τους ανθρώπους του Κόμματος της Ευημερίας
1999: Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης τον καταδίκασε για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους και του επέβαλε ποινή δέκα μηνών φυλάκισης. Εξέτισε τέσσερις μήνες.
1999: Το Κόμμα Αρετής απαγορεύτηκε για παραβίαση των κοσμικών νόμων.
2001: Ο Ερντογάν συγκρότησε το ΑΚΡ τον Αύγουστο και κέρδισε με το... καλημέρα τη συμπάθεια των Τούρκων
2002: Το Νοέμβριο του 2002 το ΑΚP κερδίζει τις εκλογές με το 34.28%, αλλά του απαγορεύτηκε συνταγματικά η ανάληψη δημοσίου αξιώματος
2003: Οι νομοθέτες του ΑΚΡ τροποποίησαν το σύνταγμα και άνοιξαν στον Ερντογάν το δρόμο για την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Στις 14 Μαρτίου του 2003, ήταν ο νέος ισχυρός άνδρας της χώρας!
2005: Ο Τούρκος Πρωθυπουργός στέλνει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Αρμενίας Ρόμπερτ Κοτσαριάν, προτείνοντας τη δημιουργία μιας κοινής τουρκο-αρμενικής Επιτροπής.Είχε τονίσει αρκετές φορές πως θα αναγνωρίσει τις μαζικές δολοφονίες 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου ως γενοκτονία. Μερικά χρόνια αργότερα τόνιζε: «Δεν διαπράξαμε έγκλημα, γι 'αυτό δεν χρειάζεται να ζητήσουμε συγγνώμη. Δεν είναι δυνατόν για έναν μουσουλμάνο να διαπράξει γενοκτονία». Το 2011, ο Ταγίπ Ερντογάν διέταξε το Μνημείο της Ανθρωπότητας, ένα άγαλμα αφιερωμένο στην προώθηση των Αρμενο-τουρκικών σχέσεων, να καταστραφεί.
2006: Η κόντρα του με τη Δικαιοσύνη παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Το Συνταγματικό Δικαστήριο, καταδίκασε Ερντογάν για "απειλές, ύβρεις και εχθρότητα» προς το σύστημα της δικαιοσύνης, ωστόσο ο Τούρκος Πρωθυπουργός έχει πετύχει το στόχο του με σειρά από αλλαγές για προσλήψεις και όρια ηλικίας
2009: Ο Ερντογάν ανακοινώνει πλάνο, ώστε να μπει τέλος στον αιματηρό εμφύλιο Τούρκων - PKK που είχε κοστίσει τη ζωή 40.000 ανθρώπων.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.