GuidePedia

0
Σε κάθε περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει πολλά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη του φωτός και στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής. Πέραν του Ν. Σαρκοζί ο Γ. Παπανδρέου ενδέχεται να έχει και διμερείς επαφές με Α. Μέρκελ, Χ.Λ. Θαπατέρο και Γκ. Μπράουν. Ειδικά η πρώτη αποτελεί «πρόσωπο- στόχο», καθώς κρατά το «κλειδί» για τη διαμόρφωση ενιαίας πολιτικής της Ενωσης.
Το έδαφος για τη συνάντηση των δύο ηγετών προετοιμάστηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Γκ. Βεστερβέλε, στην Αθήνα.
Παρά τις ελπίδες και την προετοιμασία για συντονισμένη δράση της Ευρώπης, η κυβέρνηση δίνει έμφαση στις δικές της ενέργειες. «Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι η μεγάλη οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα είναι θέμα της Ελλάδας βασικά. Εμείς την κρίση θα την ξεπεράσουμε μόνοι μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στη χθεσινή πολιτική ενημέρωση ο Γ. Πεταλωτής.

«Από εκεί και πέρα, βεβαίως, είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην ΟΝΕ, που σημαίνει ότι υπάρχει και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», προσέθεσε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπανδρέου πηγαίνει έχοντας στον χαρτοφύλακά του μια πλήρη πρόταση για τη ρύθμιση των αγορών και την προστασία του ευρώ και των κρατών-μελών από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Από το ευρωομόλογο μέχρι την εμβάθυνση της Ενωσης στην κατεύθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης. «Και ο πρωθυπουργός έχει πει ότι το θέμα του ευρωομολόγου γενικώς είναι ανοιχτό. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά», σημείωσε ο Γ. Πεταλωτής, όταν ρωτήθηκε για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top