GuidePedia

0
Τη σύσταση ειδικής Ανεξάρτητης Αρχής για τον έλεγχο των προμηθειών και των δημοσίων έργων από κοινού με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χ. Καστανίδης.
Στις προθέσεις της κυβέρνησης -όπως έκανε γνωστό- είναι η διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου για τις προμήθειες του δημοσίου και τα δημόσια έργα.....
ενώ η τελική νομοθετική ρύθμιση τοποθετείται εντός του πρώτου 6μήνου του 2010, παράλληλα με τις παρεμβάσεις για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και το «μαύρο» χρήμα.
«Θα κινηθούμε μεταξύ ενίσχυσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πιθανής σύμπραξης μίας Ανεξάρτητης Αρχής», τόνισε ο κ. Καστανίδης.

Απαντώντας στην κριτική των Πρ. Παυλόπουλου και Ν. Δένδια από τη ΝΔ για τη μη αναγκαιότητα δημιουργίας νέων Ανεξάρτητων Αρχών, επεσήμανε ότι «οι ανεξάρτητες αρχές δεν είναι αναγκαίο κακό. Αντιθέτως, είναι καλό. Και έχουν βοηθήσει πολύ».

Τέλος, ο κ. Καστανίδης ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή ότι στις θεσμικές πρωτοβουλίες του υπουργείου είναι να επανέλθει το αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τροπολογία για τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών και βελτίωσης των συνθηκών κράτησης, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την αποζημίωση των θυμάτων εγκλημάτων βίας από πρόθεση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top