GuidePedia

0
Την αντίθεσή του στο «πάγωμα» μισθών και συντάξεων άνω των 2.000 ευρώ στο Δημόσιο εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στη Βουλή επί του απολογισμού και ισολογισμού του οικονομικού έτους 2007.Ο κ. Παπουτσής σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «2.000 ευρώ παίρνουν φτωχά και μεσαία στρώματα......
και ως εκ τούτου θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα αυτό, γιατί δεν θα πληρώσουν και πάλι αυτοί το βάρος της κρίσης».

Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής διατύπωσε επικρίσεις κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, αναφέροντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν εξέλεξε τον κ. Τρισέ» και ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει, γιατί με τις δηλώσεις του υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας».

Στη συζήτηση παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι «οι διαρροές που γίνονται από κυβερνητικές πηγές και μιλούν πλέον για "πάγωμα" μισθών, αποτελούν την αφετηρία της αντίστροφης μέτρησης για την πλήρη κατάρρευση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, τόνισε πως «καλό θα ήταν να μας πει η κυβέρνηση της ΝΔ πώς δεν εισπράχθηκαν φόροι και εισφορές 12 δισ. ευρώ, που ήταν η υστέρηση εσόδων», προσθέτοντας ότι πέραν της έκτακτης εισφοράς η μόνη πρόσθετη φορολογία είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ.

Με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, έκανε λόγο για «γενικευμένη, από χθες, επίθεση και αντιλαϊκή θύελλα που θα εκφραστεί μέσα από τον προϋπολογισμό, που θα κατατεθεί».

«Είναι μεγάλα συμφέροντα, όσοι παίρνουν μεικτά 2.000 ευρώ;», αναρωτήθηκε τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης και πρόσθεσε: «Πληρώνουμε συσσωρευμένα λάθη των τελευταίων δεκαετιών».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top