GuidePedia

0
Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι της αντιπαράθεσης των δυο υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ. Μπακογιάννη και Σαμαράς αντάλλαξαν βαριά καρφιά με αφορμή την πρόταση για debate αλλά και για την ταυτότητα του κόμματος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επανέφερε την παλαιότερη πρότασή της για τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των υποψηφίων, μιλώντας στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του Mega.
Μάλιστα εμφανίστηκε αποφασισμένη να προκαλέσει σε τηλεοπτική -ή άλλη δημόσια- αναμέτρηση τον βασικό της αντίπαλο......
(«ζητάω διάλογο οπουδήποτε», «δεν έχω πάρει απάντηση στην πρότασή μου») δείχνοντας ανοικτή ακόμη και σε ένα ντιμπέιτ "μόνη εναντίον όλων": «Ας έρθει και ο κύριος Αβραμόπουλος που είναι η δεύτερη συνιστώσα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας το βράδυ από το Αγρίνιο, ο Αντώνης Σαμαράς ύψωσε τους τόνους. «Δεν θα επιτρέψω να γίνουν τα εσωτερικά μας τηλεοπτικό θέαμα, όπου εμείς θα τσακωνόμαστε και θα χαίρονται μόνο οι αντίπαλοί μας», τόνισε.

«Ακούω και κάποιους να θέλουν debate. Καλά, τι θέλουν; Δεν ακούν τη φωνή της βάσης; Παράσταση για το ΠΑΣΟΚ θέλουν να δώσουμε; Χρειάζεται περισσότερη ευθύνη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

"Η λογική Σαμαρά απειλεί το εύρος της παράταξης"

Στην ίδια συνέντευξη στο MEGA η κυρία Μπακογιάννη περιέγραψε ως επικίνδυνη για το ιδεολογικό εύρος της παράταξης τη «λογική Σαμαρά» περί ιδεολογικής καθαρότητας.

Ισχυρίστηκε ότι δεν μετάνιωσε ποτέ που δεν έβαλε βέτο στην επιστροφή Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία. Όταν μάλιστα της ζητήθηκε να σχολιάσει εάν ο κ. Καραμανλής θα αποδεχόταν ενδεχόμενη άρνησή της απάντησε μονολεκτικά: «Νομίζω». Εμμέσως, πάντως, χαρακτήρισε τον επαναπατρισμό Σαμαρά ως μια αποδεκτή λύση στην κατεύθυνση της διεύρυνσης του κόμματος προς τα δεξιά.


Χωρίς να τις αποδώσει στους αντιπάλους της, η κυρία Μπακογιάνη αναφέρθηκε και στις συντονισμένες, όπως η ίδια φαίνεται να εκτιμά, επιθέσεις που δέχεται από τα ΜΜΕ. Έκανε λόγο για μια λεπτή κλωστή που «συνδέει εκείνους που της επιτίθενται» είτε επειδή «είμαι γυναίκα είτε επειδή είμαι κόρη του Μητσοτάκη».


Η Ντόρα Μπακογιάννη προκάλεσε πάντως ανοικτά τον Αντώνη Σαμαρά να τοποθετηθεί επί των αποφάσεων της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουμκουρέστι το 2008: «Ισχύει για τον κύριο Σαμαρά η κόκκινη γραμμή που χαράξαμε στο Βουκουρέστι;» (...) «Γιατί πιστεύω ότι αυτό το οποίο διαδίδεται στη Μακεδονία περιγράφει μια άλλη πολιτική» «κανείς όμως δεν τοποθετείται υπεύθυνα».


Ακόμη: η κυρία Μπακογιάννη επανέλαβε ότι δεν έλειψε ποτέ από την παράταξη, διευκρινίζοντας (χωρίς να γίνει ιδιαιτέρως πιστευτή είναι η αλήθεια) ότι κάθε φορά που επαναλαμβάνει τη συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν συνιστά αιχμή. «Κάπου έχουμε χάσει τη μπάλα (...) «Ο καθένας έχει ένα βιογραφικό. Το τι έχει κάνει. Δεν γεννηθήκαμε χθες».

Κατέληξε λέγοντας: «Είμαι περήφανη που δεν έφυγα ποτέ από την παράταξη. Την έχω πιστέψει εγώ αυτή την παράταξη. Και παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες μου παρέμεινα σε αυτή» .

Σαμαράς: "Θα μιλάω συνεχώς για ενότητα"

Σε ό,τι αφορά τις αιχμές για golden boys και όσους πλήγωσαν την παράταξη, ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ απάντησε σε υψηλούς τόνους: «oνοματεπώνυμα για 'golden boys', ακόμη περιμένω. Πάντως σίγουρα είναι απέναντί μου αυτοί που πλήγωσαν με τη συμπεριφορά τους την παράταξη. Και βέβαια δεν είμαι εγώ που πίεζα για πρόωρες εκλογές».

Αναφερόμενος στα περί ισχυρής και ανίσχυρης ΝΔ, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «ισχυρή ΝΔ είναι η ΝΔ που την εκλέγει η βάση της. Ανίσχυρη ΝΔ είναι η ΝΔ των μηχανισμών».

Τόνισε δε πως ασφαλώς και αποδοκιμάζει τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον συνυποψηφίου, γι’ αυτό άλλωστε και μιλά, όπως είπε συνεχώς για ενότητα.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι όταν εκείνος χρόνια δέχεται σωρεία τέτοιων επιθέσεων, μία αντίστοιχη αποδοκιμασία δεν έγινε ποτέ. «Επαναλαμβάνω: ενότητα και πάλι ενότητα», τόνισε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top