GuidePedia

0
Τι γνωρίζει ο «Επαναστατικός Αγώνας» και γιατί προσπαθεί να πάρει αποστάσεις στην νέα προκήρυξη του; Και γιατί 20 ημέρες μετά καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση κατά των αστυνομικών στην Αγία Παρασκευή;
Ηταν γραφτό να το δούμε κι αυτό: μια τρομοκρατική οργάνωση αποφασίζει να εκδόσει προκήρυξη με την οποία ΔΕΝ αναλαμβάνει την ευθύνη για μια ένοπλη επίθεση για την οποία ΔΕΝ είχε όμως κατηγορηθεί.....
Γιατί πέρα από μια αναμενόμενη φραστική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ή την διευκρίνιση ότι δεν έχει σχέση με τους «ληστές με τα μαύρα» η προκήρυξη που ο «Επαναστατικός Αγώνας» αποφάσισε να στείλει χθες στο «Ποντίκι» έχει ένα βασικό στόχο: να αποποιηθεί την ευθύνη για την δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών στο Αστ. Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

Τα όπλα που παραλίγο να σκοτώσουν την 23χρονη αστυνομικό και τους συναδέλφους της της Αγίας Παρασκευής 20 μέρες πριν, δεν είχαν χρησημοποιηθεί σε παλιότερη τρομοκρατική ενέργεια. Οι υποψίες όλων στρέφονταν όμως προς τους «συνήθεις ύποπτους», τον «Επαναστατικό Αγώνα» και την «Σέχτα Επαναστατών» . Η χθεσινή προκήρυξη περιορίζει την έρευνα στην Σέχτα που όμως δεν μας έχει καθόλου συνηθίσει σε καθυστέρησεις : η ανάληψη της ευθύνης για τις 3 προηγούμενες τρομοκρατικές ανδραγαθίες από τις οποίες έγινε γνωστή, ήρθε σε διάστημα 2-3 ημερών για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού ή το Alter και μιας εβδομάδας για την δολοφονία του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα.

Αλλωστε όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις σκοτώνουν για να προπαγανδίζουν τις απόψεις τους σε συνθήκες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης: δεν έχει κανένα νόημα να δολοφονείς και οι «μάζες» στις οποίες υποτίθεται ότι απευθύνεσαι να το μαθαίνουν μερικές εβδομάδες ή κάνα χρόνο αργότερα. Αν μάλιστα επροκειτο για νέα οργάνωση, μιας και η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας δεν παράγει πλέον παρά φαιδρούς τρομοκράτες, θα έπρεπε η πρώτη εμφάνιση να συνοδευόταν αμέσως από προκήρυξη, όπως αξίζει σε κάθε σοβαρή διαφημιστική καμπάνια.

Ετσι υπάρχουν λογικά 2 περιπτώσεις. Αν δράστης είναι πράγματι η «Σέχτα» η καθυστέρηση θα πρέπει να οφείλεται σε οργανωτικά προβλήματα ή , το λιγότερο πιθανό, σε σοβαρές εσωτερικές διαφωνίες για τους σκοπούς και τα αποτελέσματα της επίθεσης στην Αγία Παρασκευή.

Η άλλη περίπτωση είναι να μην πρόκειται καν για κλασσική τρομοκρατική επίθεση αλλά για καθαρά προβοκατόρικη-παρακρατική ενέργεια , μόλις δύο εβδομάδες μετά την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης. (Μετά από κάθε παρόμοια δολοφονική απόπειρα , η «Χρυσή Αυγή» πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις μέσα στο Αστυνομικό Σώμα). Προβοκατόρικη ήταν άλλωστε και η προκήρυξη που είχε κυκλοφορήσει αμέσως μετά την επίθεση στην Αγία Παρασκευή και υπογραφόταν από την οργάνωση ΟΠΛΑ. . Η ίδια άλλωστε υποψία πρέπει να βασανίζει και τους συντάκτες της προκήρυξης του Επαναστατικού Αγώνα που to αφήνουν σαφως να εννοηθεί :

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές που εμείς έχουμε πραγματοποιήσει. Κάθε απόπειρα από μεριάς του κράτους να μας χρεώσει ενέργειες άσχετες με εμάς, “ορφανές” ή όχι, σχετίζεται με τα ευρύτερα κρατικά κατασταλτικά σχέδια»..

Mπορεί στην χθεσινή του προκήρυξη ο Επαναστατικός Αγώνας να σκίζει τα ιμάτια του ότι δεν έχει καμμία σχέση με τις ληστείες τραπεζών και να παίρνει αποστάσεις από τις "ορφανές" ενέργειες, αλλά η εμπειρία έχει δείξει ότι τα σκοτεινά μονοπάτια της τρομοκρατίας δεν οδηγούν μόνο σε αδιέξοδο, αλλά συχνά και στο κοινό έγκλημα και στο παρακράτος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top