GuidePedia

0

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς, όταν διαδηλωτές από την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση δακρυγόνων. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής που μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο σε κλινική......


Νωρίτερα ο υπουργός Α. Λοβέρδος είχε υποδεχτεί ο ίδιος τους διαδηλωτές και στη συνέχεια ανέβηκε στο γραφείο του με αντιπροσωπεία εργαζομένων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το τέλος της συνάντησης και την ενημέρωση των συγκεντρωμένων από την αντιπροσωπεία τους ότι δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση του υπουργού, όσον αφορά στο αίτημα τους για έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν στον αποκλεισμό του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων στο υπουργείο, στην προσπάθεια τους να μην επιτρέψουν στον κ. Λοβέρδο να αποχωρήσει, καθώς είχε προγραμματισμένη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια.

Για απρόκλητη επίθεση κάνει λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Μαρίνος, ο οποίος βρισκόταν έξω από το υπουργείο.

Οι διαδηλωτές παραμένουν έξω από το υπουργείο, ενώ παραμένει κλειστή η Πειραιώς από την Ιερά Οδό έως τη Μενάνδρου.

Τι ζητούν οι απεργοί

Οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ζητούν έκτακτο επίδομα 1.500 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους της Ζώνης με προϋπόθεση από μηδέν έως 100 ένσημα το πρώτο 6μηνο του 2009 και επίδομα ανεργίας στο 80% του μεροκάματού τους σε όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, το οποίο να τους καταβάλλεται μέχρι να βρουν δουλειά στην ειδικότητά τους.

Διεκδικούν, επίσης, ο χρόνος ανεργίας να είναι ασφαλίσιμος και συντάξιμος, άμεση συνταξιοδότηση των εργαζόμενων πάνω από 55 ετών μέσω ΛΑΕΚ, πάγωμα των δόσεων όλων των δανείων, καθώς επίσης την άμεση αναβάθμιση της υποδομής της Ζώνης και να κατασκευάζονται τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοπλοΐας στη Ζώνη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top