GuidePedia

0

Την απλοποίηση των οδηγιών από το Συμβούλιο των Επιστημόνων που ασχολείται με τη γρίπη ζήτησε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης.
Η υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν πιο σαφή και αυστηρά κριτήρια για τον ορισμό ενός «κρούσματος» σε κάθε σχολείο, ώστε να μην κλείνουν αδικαιολόγητα τάξεις, αλλά και ολόκληρα κτιριακά συγκροτήματα......

Έγινε ξεκάθαρο ότι το κριτήριο για να θεωρείται ένα κρούσμα ως ύποπτο και να δικαιολογείται η απομάκρυνση του μαθητή από την τάξη, είναι εμφάνιση πυρετού άνω των 38 βαθμών, συν ένα άλλο σύμπτωμα από αυτά που έχουν καθοριστεί ως τα συμπτώματα της νέας γρίπης.
Οσον αφορά τα εμβόλια, η κ. Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε από το Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει έως την ερχόμενη εβδομάδα για το πότε θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά της νέας γρίπης, αλλά και ποιες ομάδες ατόμων θα έχουν προτεραιότητα σε αυτούς.
Η υπουργός Υγείας ενημέρωσε ακόμη το Συμβούλιο για τις αποφάσεις των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και για την άποψή τους ότι δεν χρειάζεται να βγαίνουν πολλά διαφορετικά μηνύματα στο κοινό σε σχέση με τη νέα γρίπη, αλλά να υπάρχει συνοχή στο κεντρικό μήνυμα των υπηρεσιών Υγείας προς το κοινωνικό σύνολο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top