GuidePedia

0

Κατ’ αρχήν συμφωνία για εκλογή προέδρου από τη βάση στη Νέα Δημοκρατία, με πιθανότερες ημερομηνίες 29 Νοεμβρίου ή 6 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική εκκρεμότητα: ποιοι θα ψηφίσουν. Τα υφιστάμενα μέλη ή θα επιτραπεί η εγγραφή και νέων μελών;
Κλειδί για τις εξελίξεις θεωρείται η στάση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φέρεται τώρα διατεθειμένος να παραμείνει στο τιμόνι και μετά την 7η Νοεμβρίου έως ότου εκλεγεί ο νέος αρχηγός....
. Τη Δευτέρα ο πρώην πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής για τη νέα εκλογική διαδικασία αναμένεται να παρουσιάσει το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Επιτροπής Συνεδρίου, Δ. Σιούφας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το βράδυ.

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της ΝΔ κατέθεσε επισήμως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, Δημήτρη Σιούφα.

Εν τω μεταξύ, 29 στελέχη της ΟΝΝΕΔ, με επιστολή τους, καλούν τον κ. Σαμαρά να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία. Μεταξύ άλλων δηλώνουν ότι αγωνίζονται "για μια μεγάλη, ενωμένη κεντροδεξιά παράταξη, κοινωνικά φιλελεύθερη, αυθεντικά πατριωτική, ικανή να διασφαλίσει την εθνική συνοχή, χωρίς κορόνες, λαϊκισμούς και αμετροέπειες".

Οι υποψήφιοι αρχηγοί πρέπει να μας πούνε ποια Νέα Δημοκρατία θέλουν, λέει στον Flash 96 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν αξιοποιήσαμε επισημαίνει τα χρόνια ως αντιπολίτευση, δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος.

Ο κ. Μητσοτάκης έκρινε θετικά ορισμένες κινήσεις της κυβέρνησης όπως τη μείωση του στόλου των κρατικών οχημάτων και τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια. Σημείωσε όμως ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στα δύσκολα όπως η κατάσταση στο λιμάνι.

Πικρία Καραμανλή...

Το πρωί της Τετάρτης, ο Κώστας Καραμανλής , μετά την ορκωμοσίας της νέας Βουλής, είχε συνομιλίες με αρκετούς "γαλάζιους" βουλευτές, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε ο διάλογος του με ένα βουλευτή του ΛΑΟΣ. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια σύντομης (ποδοσφαιρικής) συνομιλίας που είχε με το νεοεκλεγέντα βουλευτή Γ. Ανατολάκη, ο κ. Καραμανλής άφησε να εννοηθεί ότι είναι πικραμένος με το κόμμα του.

Την ίδια ώρα, ενοχλημένος φέρεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συνεργάτες του οποίου λένε ότι όχι μόνο δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά ενδέχεται να μη συμμετάσχει στο συνέδριο.

Περιοδεία στην περιφέρεια ξεκινά η Ντόρα Μπακογιάννη με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση σχολίου

 
Top