GuidePedia

0
Ξεκάθαρο μήνυμα (τελεσίγραφο το χαρακτηρίζουν πρόσωπα που συνομιλούν καθημερινά μαζί του) προς τα στελέχη του κόμματος που ασκούν έντονη κριτική για τα οικονομικά μέτρα έστειλε, μέσω του υπουργού Επικρατείας και στενού του συνεργάτη Χάρη Παμπούκη, ο πρωθυπουργός.Ο Γιώργος Παπανδρέου, διαπιστώνοντας ότι την ώρα που ο ίδιος δίνει τη μάχη για να βγει η χώρα από τη μεγάλη οικονομική κρίση κάποια στελέχη -και μάλιστα ιστορικά και με θεσμικό ρόλο- ξεσπαθώνουν εναντίον των μέτρων, έκρινε πως ήρθε η ώρα να παρέμβει. «Αρκετά ανέχτηκα» φέρεται να είπε στον κ. Παμπούκη καθ’ οδόν προς το Παρίσι και του ανέθεσε να μεταφέρει το τελεσίγραφό του. Ενα τελεσίγραφο που συμπυκνώνεται στην πρόταση: «Την ώρα της κρίσης δεν μπορεί κανείς να φυγομαχεί και να διαφοροποιείται».
Η επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή στον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και η συνέντευξη του πρώην υπουργού και γραμματέα του Κινήματος Κώστα Σκανδαλίδη στην «Real News» ήταν τα δύο γεγονότα που έκαναν το ποτήρι της υπομονής του Γιώργου Παπανδρέου να ξεχειλίσει.

Ετσι, ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον κ. Παμπούκη να επικοινωνήσει και με τους δύο και να τους μεταφέρει τόσο το μήνυμά του όσο και την έντονη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις τους επί των οικονομικών μέτρων. Επίσης, ότι μόλις ο ίδιος επιστρέψει από το ταξίδι του στις ΗΠΑ θα διαλευκάνει όλα τα ανοιχτά θέματα στο εσωτερικό του Κινήματος.

Στο πνεύμα του να χαμηλώσουν οι τόνοι κινείται και η χθεσινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να αποσύρει από τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο. Και αυτό γιατί αντέδρασε έντονα εκτός από την ΑΔΕΔΥ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλή Απόστολος Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση και το νομοθετικό της έργο, όμως θέλει να έχει το δικαίωμα απεριόριστου λόγου και ψήφου» και πρότεινε την απόσυρσή του, κάτι που δέχτηκε ο κ. Ραγκούσης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top