GuidePedia

0
Την κατηγορηματική άρνηση του ΚΚΕ να πάρει μέρος στο διάλογο για το Ασφαλιστικό, τον οποίο χαρακτήρισε «σικέ παιχνίδι», εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.
Όπως είπε η Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα να γίνει διάλογος στη Βουλή ή τηλεοπτική συζήτηση για το Ασφαλιστικό, "δεν η ώρα των ντιμπέϊτ, είναι η ώρα των συλλαλητηρίων"......

Τόνισε δε, ότι "βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τον καταστροφικό τυφώνα σχεδιασμένων μέτρων που εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με στόχο να ξεθεμελιώσει και τις τελευταίες κατακτήσεις που απέμειναν την τελευταία 20ετία στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων, στο συνταξιοδοτικό, στην υγεία και την πρόνοια".
Επίσης, υπογράμμισε ότι στόχος της πολιτικής, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, "είναι η ενίσχυση του κεφαλαίου και η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων".
Σχετικά με την έκτακτη εισφορά των μεγάλων επιχειρήσεων, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι πρόκειται για κοροϊδία. Και πρόσθεσε ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό της κερδοφορίας και στάχτη στα μάτια του λαού, για να καταθέσει θυσίες στην πλουτοκρατία και να αναπληρώσει χίλιες φορές πάνω την έκτακτη εισφορά.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να κηρύξουν πόλεμο στην πολιτική της κυβέρνησης. Δεν πρέπει, όπως είπε, να υπάρξει καμιά συμμετοχή στο διάλογο παρά μόνο αγώνας και αντεπίθεση.

Για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας, τόνισε ότι ανοίγουν πόρτες για πλήρη ιδιωτικοποίηση του. Παράλληλα, εξέφρασε τις αντιρρήσεις της σχετικά με την κάρτα υγείας λέγοντας ότι θα αποτελέσει μέσο για τον περιορισμό των παροχών.

Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της άμεσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ζήτησε άμεσες και μαζικές προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας και πολιτικής προστασίας. Στο ίδιο μήκος κύμματος, τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης με νόμο όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επίσης, ζήτησε να κατοχυρωθεί νομοθετικά το 35ωρο και πενθήμερο εργασίας με πλήρη ένσημα, να υπάρξει ατώτατος μισθός 1.400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top