GuidePedia

0
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην κίνηση Κοκκινούλη ήρθε από την πλευρά της κ. Μπακογιάννη με τη δημόσια δήλωση στήριξης του βουλευτή Καρδίτσας Κων. Τσιάρα, στέλεχος που βρισκόταν έως πρότινος σε ανοικτή γραμμή με τον Δημ. Αβραμόπουλο. Υπέρ της κ. Μπακογιάννη τάχθηκαν εξάλλου η διοίκηση και 26 αγροτικοί αντιπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στα Φάρσαλα.....

Τη χθεσινή ομιλία τής πρώην υπουργού στη Θεσσαλονίκη (στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ) σημάδεψαν ο εγκάρδιος χαιρετισμός και τα κολακευτικά λόγια της προς τον Παν. Ψωμιάδη, ο οποίος εξακολουθεί πάντως να δηλώνει ότι θα κρατήσει στάση πλήρους ουδετερότητας, εάν υπάρξει επαναληπτική ψηφοφορία στις 5 Δεκεμβρίου. Νωρίτερα η κ. Μπακογιάννη είχε ασπαστεί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο.

Παρουσία βουλευτών και τοπικών κομματικών στελεχών της Ν.Δ., η κ. Μπακογιάννη ανέφερε: «Με όλους εσάς διανύσαμε μια κοινή πορεία. Και αποτελεί σήμερα το αόρατο νήμα που μας ενώνει. Ένα νήμα που δεν κόπηκε ποτέ. Ένα νήμα που μας ενώνει με αγωνιστές όπως ο Παν. Ψωμιάδης, με τον οποίο βρεθήκαμε πάντα μαζί στο ίδιο χαράκωμα...».

Ακόμη ζήτησε από τους γαλάζιους ψηφοφόρους να επιβραβεύσουν με την ψήφο τους «τη συνέπεια και όχι τον καιροσκοπισμό» και υπογράμμισε ότι «η εκλογή νέου αρχηγού με παλιές ιδέες είναι συνταγή αποτυχίας για το κόμμα». Αφήνοντας δε νέες αιχμές εις βάρος του κ. Σαμαρά, πρόσθεσε ότι στόχος είναι η Ν.Δ. «να μετατραπεί σε πατριωτικό και όχι εθνικιστικό κόμμα», ενώ έδωσε έμφαση στην ελληνική «κόκκινη γραμμή» για το Σκοπιανό.

Ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, εξέφρασε την ανησυχία της για τις πρώτες κινήσεις του Πρωθυπουργού στα εθνικά θέματα και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «πορεύεται χωρίς πυξίδα». «Σε μια εβδομάδα, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, το πάρτι τελειώνει. Θα έχετε να αντιμετωπίσετε μια δυνατή, ενωμένη και αποφασισμένη Ν.Δ.», κατέληξε σε μια εμφανή προσπάθεια να τονίσει τα αρχηγικά χαρακτηριστικά της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top