GuidePedia

0
Επί 23 χρόνια ζούσε "παγιδευμένος" στο παράλυτο σώμα του, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με συγγενείς και γιατρούς που θεωρούσαν ότι βρισκόταν σε κώμα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον.
Ο λόγος για τον 46χρονο Ρομ Χουμπέν από το Βέλγιο, ο οποίος όταν ήταν νεαρός φοιτητής και λάτρης των πολεμικών τεχνών, έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, το 1983.
Οι γιατροί και οι νοσοκόμες στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διέγνωσαν ότι είχε πέσει σε άγρυπνο κώμα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.....

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δυόμισι δεκαετίες και να γίνουν ειδικές ιατρικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης για να διαπιστωθεί ότι ο εγκέφαλός του λειτουργούσε κανονικά και ότι ο άτυχος άνδρας αντιλαμβανόταν τα πάντα αλλά δεν μπορούσε να επικοινωνήσει.
Τα τελευταία τρία χρόνια ο Χουμπέν υποβάλλεται σε θεραπεία και κατάφερε, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, να αφηγηθεί το Γολγοθά που έζησε όλα αυτά τα χρόνια.
"Ούρλιαζα αλλά δεν με άκουγαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που με ανακάλυψαν, τότε γεννήθηκα για δεύτερη φορά", περιέγραψε. "Θέλω να διαβάζω, να μιλάω με τους φίλους μου και να απολαμβάνω τη ζωή, τώρα που ξέρουν ότι δεν είμαι νεκρός", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια "ονειρευόταν μια καλύτερη ζωή".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top