GuidePedia

0
Ευκαιρίες για έξυπνες αγορές στη φθινοπωρινή αγορά, καθώς οι τιμές είναι χαμηλές και στα χειμερινά ρούχα

«Οι τιμές είναι καλές, αλλά δεν μπαίνω στην παγίδα να αγοράζω ρούχα που δεν χρειάζομαι», λέει η Μαριάννα Νικολάου
«Τα οικονομικά μου είναι περιορισμένα αυτό τον καιρό, γι΄ αυτό και για μένα ήταν μονόδρομος αυτό το δεκαήμερο. Οι εκπτώσεις αυτή τη στιγμή είναι αρκετά καλές, γεγονός που μου αφήνει το περιθώριο να φτιάξω τη χειμερινή μου γκαρνταρόμπα».
Για τη Μαριάννα Νικολάου, η παράταση των καλοκαιρινών εκπτώσεων με το δεκαήμερο των προσφορών αποτέλεσε την ευκαιρία για έξυπνες, όπως λέει, αγορές. «Υπάρχουν αρκετά καλές προσφορές σε φθινοπωρινά ρούχα αλλά και σε χειμωνιάτικα. Πιστεύω όμως ότι οι προσφορές δεν θα σταματήσουν μετά τις 10 μέρες γιατί ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από τις τιμές και ψωνίζει. Έτσι και οι καταστηματάρχες είναι κερδισμένοι από τις εκπτώσεις γιατί πελάτες αγοράζουν αλλά και οι καταναλωτές γιατί μπορούν να φτιάξουν τη χειμερινή τους ντουλάπα χωρίς να αδειάζει και πολύ η τσέπη τους». Προσθέτει όμως ότι παρά το γεγονός ότι οι τιμές είναι καλές, δεν πέφτει στην παγίδα τού να αγοράσει ό,τι βρει μπροστά της, «πριν βγω άλλωστε για ψώνια πάντα βλέπω τι μου λείπει για να το αγοράσω». Ευκαιρίες για τη... φθινοπωρινή και χειμερινή τους γκαρνταρόμπα θα βρουν όσοι επισκεφτούν τα καταστήματα στο τελευταίο δεκαήμερο προσφορών. Έτσι, καμπαρντίνες, μπλούζες και παντελόνια, ακόμη όμως και πιο βαριά ρούχα, όπως παλτά και πουλόβερ με χοντρή πλέξη, πωλούνται σε καλές τιμές, μείον 40-50% ενώ σε πολλά προϊόντα η έκπτωση φτάνει έως και το 70%. Όπως δηλώνει η κ. Νικολέτα Χατζησπύρου, υπεύθυνη καταστήματος στην οδό Ερμού, στα καλοκαιρινά ρούχα η μείωση των τιμών φτάνει το 70% ενώ η έκπτωση στα φθινοπωρινά και χειμερινά αρχίζει από 50% και άνω. «Οι καταναλωτές ψωνίζουν τα πάντα, ωστόσο οι ξένοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα καλοκαιρινά ρούχα, σε αντίθεση με τους Έλληνες που αγοράζουν τώρα στις προσφορές κυρίως χειμερινά»......

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΙΡΜΕΣ

Ακόμη και στα επώνυμα ρούχα βρίσκει κανείς ευκαιρίες στις περσινές κολεξιόν


Εκπτώσεις έως και 60%

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ στα μαγαζιά, λένε οι καταστηματάρχες, θα πείσει κι εκείνους που είναι επιφυλακτικοί με τις προσφορές της τελευταίας στιγμής. «Οι εκπτώσεις σε ποσοστό 60% συνεχίζονται σε όλα τα ρούχα, με την ελπίδα ότι η προσεχής σεζόν θα είναι πιο επιτυχημένη από την προηγούμενη», αναφέρει η κ. Σοφία Ρούκη, ιδιοκτήτρια καταστήματος γυναικείων ρούχων στο Κολωνάκι. Τονίζει επίσης ότι οι προσφορές αυτές ισχύουν και για ρούχα που καλύπτουν τη φθινοπωρινή σεζόν. «Ένα τζιν για παράδειγμα με αρχική τιμή 120 ευρώ, τώρα θα το βρει κανείς με 48, ενώ η τιμή στα λινά πουκάμισα πέφτει από 90 στα 36 ευρώ».

Οι παγίδες
Η ενδυματολόγος- στυλίστρια κ. Κατερίνα Δαφίνη τονίζει ότι «το σύνηθες πρόβλημα είναι ότι οι καταναλωτές παρασύρονται από τις εκπτώσεις με αποτέλεσμα να αγοράζουν ρούχα που δεν πρόκειται να τα φορέσουν ποτέ. Είναι ρούχα που σπάνια μπορούν οι πελάτες να τα συνδυάσουν με αυτά που έχουν ήδη στην γκαρνταρόμπα τους και αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι ενθουσιάζονται από τη μεγάλη διαφορά της αρχικής από την τελική τιμή που βλέπουν και αγοράζουν χωρίς να σκέφτονται».

Συμπληρώνει ωστόσο ότι σημαντική θέση έχει ο καταστηματάρχης, καθώς «αν είναι έντιμος, ο μόνος λόγος που οργανώνει το δεκαήμερο των προσφορών είναι για να πουλήσει όσο εμπόρευμα του έχει μείνει προκειμένου να φέρει καινούργιο. Αν όμως ο καταστηματάρχης είναι ανέντιμος, έχει τον τρόπο να στήσει αρκετές παγίδες με σκοπό οι καταναλωτές να ενθουσιάζονται από τις χαμηλές τιμές και να αγοράζουν».

Τα πολυκαταστήματα
Δεν είναι μόνο τα συνοικιακά καταστήματα όμως που έχουν βάλει στις βιτρίνες και τα ράφια τους τις ταμπέλες «Super προσφορές». Και στα πολυκαταστήματα, όπου φιλοξενούνται πολύ γνωστές μάρκες ενδυμάτων και υποδημάτων, υπάρχουν ευκαιρίες στα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα κομμάτια. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στις πινακίδες με την ένδειξη «Νέα κολεξιόν» υπάρχουν κι αυτές που δείχνουν ότι αρκετά από τα καλοκαιρινά αλλά και φθινοπωρινά ρούχα κυρίως της περσινής σεζόν είναι σε προσφορά. Έτσι, η εταιρεία ανδρικής μόδας Ρolo Ralph Lauren έχει βάλει τα σακάκια με έκπτωση 50% ενώ οι καταναλωτές μπορούν να βρουν ακόμη και μπουφάν της εταιρείας Βoss με 192 ευρώ, τη στιγμή που η αρχική του τιμή έφτανε τα 479 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top