GuidePedia

1
Για πρώτο θέμα στο κεντρικό δελτίο του ο ΣΚΑΪ επέλεξε την κινητοποίηση των ναυτεργατών στο λιμάνι της Κορίνθου όπου απαγόρευσαν τον ανεφοδιασμό και τον απόπλου ενός εμπορικού πλοίου επειδή η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν προσέλαβε τον αριθμό των Ελλήνων που εκείνοι απαιτούν. Ο Άρης Πορτοσάλτε κατήγγειλε πως "οδεύουμε ολοταχώς σε μια χώρα αλά Ενβέρ Χότζα". Εξήγησε πως το συγκεκριμένο δρομολόγιο εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα θαλάσσιων μεταφορών Μάρκο Πόλο
και πως συνεπάγεται πολλαπλών πλεονεκτημάτων για τις ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Η Κατερίνα Ακριβοπούλου στάθηκε περισσότερο στην πολιτική πλευρά του θέματος κι έκανε λόγο για "ακατανόητη ανοχή απέναντι στο ΚΚΕ που είναι το μοναδικό κόμμα που έχει δικές του δυνάμεις καταστολής". Πυροβολώντας τον Περισσό, στηλίτευσε τους συνδικαλιστές του ΠΑ.ΜΕ χαρακτηρίζοντας τη στάση τους "αντικοινωνική και καθόλου αριστερή" διευκρινίζοντας πως πρόκειται για κινητοποιήσεις συντεχνιακού χαρακτήρα που στρέφονται εναντίον των αγροτών και των εργαζόμενων στον τουρισμό που "δεν είναι ταξικοί εχθροί" όπως είπε. Συνεχίζοντας τόνισε πως αυτές οι κινήσεις δε χαίρουν καμίας νομιμοποίησης από το μαζικό κίνημα κι ως εκ τούτου στράφηκε προς την κυβέρνηση ρωτώντας "τί παιχνίδι παίζουν με το ΚΚΕ;" Παρατήρησε πως άλλες κινητοποιήσεις με ευρύτερη νομιμοποίηση όπως αυτές κατοίκων για μια χωματερή σπάνε άμεσα με επέμβαση της αστυνομίας ενώ αυτή κι ενώ έχουν εκδικαστεί ασφαλιστικά μέτρα υπέρ της πλοιοκτήτριας εταιρείας, συνεχίζεται κανονικά. Δεν γνωρίζουμε γιατί ο ΣΚΑΪ επιμένει με τέτοια ένταση σε αυτό το θέμα μεγιστοποιώντας τις συνέπειές του, το σίγουρο όμως είναι πως το ΚΚΕ κι η κυβέρνηση χρωστούν εξηγήσεις για την κατάσταση στα λιμάνια, από όποια σκοπιά κι αν το δει κανείς.

Δημοσίευση σχολίου

  1. Ο κ. Άρης Πορτοσάλτε συνεπικουρούμενος από τον SKAI και την κ. Ακριβοπούλου προσπαθούν να μας πείσουν ότι η χώρα κυβερνάται από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Επίσης και για το ότι η ελληνική οικονομία πάει κατά διαόλου φταίνε οι κινητοποιήσεις συντεχνιακού χαρακτήρα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που απαγόρευσαν τον ανεφοδιασμό- απόπλου ενός εμπορικού πλοίου. Ο κ. Πορτοσάλτε μάλιστα ανησυχεί μήπως γίνουμε μία χώρα αλά Ενβέρ Χότζα.
    Προφανώς δεν έχουν ακούσει τίποτα για ΔΝΤ, για Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για τρόικα, για περικοπές μισθών, επιδομάτων, δώρων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αύξηση ΦΠΑ, τιμής καυσίμων, τιμών των προϊόντων πρώτης ανάγκης, ούτε για αυτά που μαγειρεύει η τρόικα μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να μας τα επιβάλλουν στο εγγύς μέλλον.
    Θα ήθελα να υπενθυμίσω στους καταγγέλλοντες ότι η ελληνική οικονομία και η οικονομία της Κορίνθου εξαρτάται πολύ περισσότερο από τον ντόπιο τουρισμό παρά από τον ξένο. Θα το καταλάβουν πολύ καλά όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό, όταν οι Έλληνες δεν θα έχουν χρήματα για να πάνε διακοπές λόγω της γνωστής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
    Σε ότι αφορά την προώθηση των αγροτικών προϊόντων μην τρελαθούμε τώρα. Αλλοίμονο εάν οι αγρότες περίμεναν το δρομολόγιο θαλάσσιων μεταφορών του «Μάρκο Πόλο» και τα “πολλαπλά πλεονεκτήματα” του, για να εξαγάγουν τα αγροτικά τους προϊόντα.

    Μάνος Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top