GuidePedia

0
«Σφάζονται (σαμαρικά) παλικάρια» για τα χρίσματα, αλλά η Ρηγίλλης το έδωσε μόνο στον Π. Ψωμιάδη
Μαίνεται στο «γαλάζιο» παρασκήνιο ο εσωκομματικός πόλεμος μεταξύ στελεχών της ΝΔ για τα αυτοδιοικητικά χρίσματα, ενώ πληθαίνουν οι φωνές για προβληματική διαχείριση, αφού οι ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων ανά την επικράτεια, είτε για δήμους είτε για περιφέρειες, λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.
Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς δεν έχει ακόμα δώσει το πράσινο φως για να ανακοινωθούν χρίσματα, αφού αυτή τη χρονική περίοδο προέχει το συνέδριο του κόμματος που ξεκινά σε δύο εβδομάδες, η Ρηγίλλης έσπευσε χθες να δώσει την πρώτη δημόσια στήριξη στον κ. Π.Ψωμιάδη .

Αν και η Ρηγίλλης απέφυγε να πράξει το ίδιο πριν από ημέρες για τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος δύο ώρες μετά την κίνηση του νομάρχη Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε μόνος του, χωρίς να ερωτηθεί, στον κ. Ψωμιάδη κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Θέλω αφού επισημάνω την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του κ. Ψωμιάδη να τονίσω ότι ο κ. Σαμαράς, εδώ και πολύ καιρό,στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τουείχε εκφράσει τη στήριξή του και τον ενθάρρυνε να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή» είπε. Στο εσωτερικό της ΝΔ ήταν αρκετοί εκείνοι που δεν είδαν θετικά την υποστήριξη του κ. Ψωμιάδη, που δήλωσε πως δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και δεν απέκλεισε συνάντηση και με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ζητώντας και τη δική της στήριξη.

Σε πολλές περιοχές αναδεικνύεται η προβληματική διαχείριση των στελεχών που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι ή περιφερειάρχες. Σχεδόν σε όλες τις περιοχές διεξάγονται «εμφύλιοι πόλεμοι» για τα χρίσματα, είτε για τις περιφέρειες είτε για τους δήμους, ενώ αναδεικνύεται το πρόβλημα που υπάρχει με τους υποστηρικτές της κυρίας Μπακογιάννη που ετοιμάζουν «αντάρτικα».

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο κ. Π. Τατούλης δημιουργώντας ρήγμα στη ΝΔ, ενδιαφέρονται οι «σαμαρικοί», ο πρώην βουλευτής κ. Ι. Μανώλης, ο νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δ. Δράκος, ο πρώην βουλευτής κ. Π. Σκανδαλάκης και ο πρώην νομάρχης Αργολίδας κ. Δ. Σαραβάκος.

Στη Δυτ. Ελλάδα κινούνται έντονα οι επίσης «σαμαρικοί», ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ν.Νικολόπουλος και ο πρώην βουλευτής Ηλείας κ. Π. Αδρακτάς, ενώ για τον Δήμο Αγρινίου προωθείται ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δ.Σταμάτης και τη θέση του στη Βουλή θα καταλάβει ο αναπληρωτής γραμματέας Σχεδιασμού της ΝΔ κ. Σπ. Λιβανός , μια εξέλιξη που ικανοποιεί την ηγεσία.

Για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων κυκλοφορεί το όνομα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρίας Ρόδης Κράτσα και ενδιαφέρεται ο νομάρχης Ζακύνθου κ. Διον.Γάσπαρος. Στην Ηπειρο σχεδόν έχει οριστικοποιηθεί το όνομα του νομάρχη Ιωαννίνων κ. Αλ. Καχριμάνη, ενώ μεγάλη μάχη γίνεται στην Αρτα, όπου πέντε στελέχη της ΝΔ «σφάζονται» για το χρίσμα. Στη Στερεά Ελλάδα κινείται ο νομάρχης Φθιώτιδας κ. Αθ. Χειμάρας και στη Θεσσαλία πριμοδοτείται από τη Ρηγίλλης ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκος , ενώ ενδιαφέρονται οι νομάρχες κκ. Ηλ. Βλαχογιάννης και Λ. Κατσαρός, αλλά και ο πρώην βουλευτής κ. Κ.Αγοραστός. Στη Δυτική Μακεδονία σχεδόν έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του νομάρχη Κοζάνης κ. Γ. Δακή.

Στο Νότιο Αιγαίο υποψηφιότητα θέτει ο πρώην περιφερειάρχης κ. Χαρ.Κόκκινος, ενώ θέμα θα υπάρξει εάν κατέβει αντάρτης ο κ. Αρ. Παυλίδης που έχει διαγραφεί απο τη Νέα Δημοκρατία.

Στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου έχουν αρχίσει και κινούνται ο νομάρχης Λέσβου κ. Π. Βογιατζής και η πρώην βουλευτής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ προωθείται η υποψηφιότητα του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ κ. Κ. Μουτζούρη.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με πολλούς δήμους στην Αττική, όπου ήδη έχουν εκδηλωθεί αρκετά «αντάρτικα», ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί υποψηφιότητες, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της Ρηγίλλης, και αναμένονται ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων τις ερχόμενες ημέρες, όπως π.χ. του κ. Ν. Κωστόπουλου (Αγ. Παρασκευή), της κυρίας Ελενας Κουντουρά (ΒάρηΒούλα- Βουλιαγμένη), του κ. Δ. Κάρναβου (Καλλιθέα), του κ. Αντ. Λιβάνιου (Μοσχάτου-Ταύρου) κ.ά.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top