GuidePedia

0
Με κοµµένη την ανάσα παρακολουθεί η Τουρκία τις εξελίξεις στο Ρεπουµπλικανικό Λαϊκό Κόµµα (CΗΡ) δύο µόνο βδοµάδες πριν από το συνέδριο του κόµµατος. Αρχικά κυκλοφορεί βίντεο µε τις ερωτικές περιπέτειες του προέδρου του κόµµατος Ντενίζ Μπαϊκάλ και στη συνέχεια αποκαλύπτεται σχέδιο για απόπειρα δολοφονίας του Μπαϊκάλ από τον µεγάλο εκλογικό του αντίπαλο τον Μουσταφά Σαρίγκιουλ.

Η πρώτη βόµβα έπεσε την Παρασκευή µε τη δηµοσιοποίηση του βίντεο από την ισλαµική εφηµερίδα «Βακίτ». Ο Μπαϊκάλ είναι ηµίγυµνος στο υπνοδωµάτιο µε τη συνεργάτιδά του ολόγυµνη, ενώ έξω από το δωµάτιο σε ένα καθιστικό την περιµένει ο σύζυγός της. Πολύ αργότερα η συνεργάτιδα του Μπαϊκάλ θα γίνει βουλευτής. «Το βίντεο αυτό τραβήχτηκε πριν από οχτώ χρόνια», έγραφε χθες στη στήλη του ο γνωστός συνθέτης και στέλεχος του κόµµατος Ζουλφού Λιβανελί, εκτιµώντας ότι πιθανότατα ο Μπαϊκάλ παγιδεύτηκε από εσωτερικούς του αντιπάλους ή ακόµη και διεθνείς δυνάµεις που θέλουν να απαλλαγούν από την παρουσία του στο επικείµενο εκλογικό συνέδριο του κόµµατος. Το κόµµα άρχισε να υπαινίσσεται ότι πρόκειται για µοντάζ, ενώ ο Μπαϊκάλ δεν έκανε κανένα σχόλιο για το ροζ σκάνδαλο. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έδωσε αµέσως εντολή στη ΜΙΤ να βρει ποιοι βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.

Ενα 24ωρο αργότερα έπεσε η δεύτερη βόµβα. Ο γ.γ. του CΗΡ Οντέρ Σαβ αποκάλυπτε σχέδιο δολοφονίας του Ντενίζ Μπαϊκάλ το οποίο µάλιστα επιβεβαίωσε και η τουρκική αστυνοµία. Η απόπειρα είχε προγραµµατιστεί για τις 13 Απριλίου στις Βρυξέλλες πριν ο Μπαϊκάλ συναντήσει τον υπεύθυνο για θέµατα διεύρυνσης της Ε.Ε. Στέφαν Φούλε, αλλά τελικά αναβλήθηκε την τελευταία στιγµή. «Ο δήµαρχος του Σίσλι έδωσε εντολή να χτυπήσουν τον Μπαϊκάλ» ήταν ο τίτλος του ηλεκτρονικού µηνύµατος που έλαβε η Γενική Ασφάλεια της Κωνσταντινούπολης στις 15 Απριλίου. Στο ίδιο µήνυµα, τον αποστολέα του οποίου η τουρκική αστυνοµία δεν έχει ακόµη εντοπίσει, αναφέρεται ότι για τον σκοπό αυτό προσελήφθη άνθρωπος της µαφίας που πήρε ήδη 300 χιλιάδες δολάρια από τα ταµεία του δηµαρχείου και θα έπαιρνε ακόµη 450 χιλιάδες µόλις θα ολοκλήρωνε τη δουλειά. Ο δήµαρχος του Σίσλι, Μουσταφά Σαρίγκιουλ, έγινε έξαλλος και έδωσε αµέσως συνέντευξη Τύπου κατά την οποία απείλησε ότι θα προσφύγει αµέσως στη Δικαιοσύνη. «Ο Σαβ πρέπει να πάει σε ψυχίατρο», δήλωσε.
ΝΕΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top