GuidePedia

0
Υπο την προεδρία του Κ.Παπούλια και αντικείμενο, την κοινωνική βία, την οικονομία και προτάσεις για εξυγίανση του δημόσιου βίου ξεκινά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Χωρίς την παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα που επέμειναν στην απόφασή τους να απόσχουν, συνεδριάζει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.


Στο Συμβούλιο θα πάρουν μέρος ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α.Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης

Ο Γ. Παπανδρέου θα θέσει προς συζήτηση το θέμα της βίας, με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό της Marfin και θα ζητήσει τη συμβολή των υπολοίπων αρχηγών στο μετριασμό των κοινωνικών εντάσεων προκειμένου να εφαρμοσθούν τα μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόϊκα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν, η οικονομία, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η πάταξη της διαφθοράς.

Ως προς την Αριστερά, η Α.Παπαρήγα και ο Α.Τσίπρας τα προηγούμενα 24ωρα ξεκαθάρισαν πως δεν θα συμμετάσχουν χαρακτηρίζοντας τον διάλογο προσχηματικό λόγω του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος -όπως το χαρακτήρισαν- στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση με την τροπολογία Παπακωνσταντίνου.

ΝΔ και ΛΑΟΣ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα προσέλθει στο συμβούλιο, με πρόταση μείωσης σε 200 του αριθμού των βουλευτών καθώς το Σύνταγμα προβλέπει ότι ο αριθμός των εκπροσώπων στη Βουλή μπορεί να είναι κατ' ελάχιστον 200 και μέγιστο 300.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να θέσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που όπως υποστηρίζει θα έχουν αμιγώς αναπτυξιακό χαρακτήρα. Καθώς έχει εκφράσει με την καταψήφιση από την Ν.Δ. του νόμου για τα μέτρα, την αντίθεσή του στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να θέσει θέμα αναθεωρητικής Βουλής στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, προκειμένου να προωθηθούν αλλαγές στο Σύνταγμα και όπως φαίνεται τάσσεται υπέρ της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης αναμένεται να προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του για συμμετοχή της Αριστεράς, καθώς έχει επικρίνει έντονα τόσο το ΚΚΕ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά θεμάτων που αφορούν την οικονομία, αλλά και την συνταγματικότητα των θέσεων που εκφράζουν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top