GuidePedia

0
Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, αναφέρει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν μπορεί να επισκεφθεί την Αθήνα την επόμενη Παρασκευή μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Η Kezban Hatemi, δικηγόρος και σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριάρχη είπε στην εφημερίδα ότι τους έχουν περιέλθει κάποιες ενδείξεις πως ο Ερντογάν στην επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα,
στις 14-15 Μαΐου, μπορεί να καλέσει και τον Πατριάρχη. Η ίδια χαρακτηριστικά είπε: «Εάν ο Ερντογάν κάνει κάτι τέτοιο, αυτό θα σηματοδοτήσει και τη βαρύνουσα σημασία της Τουρκίας. Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων έφερα μαζί μου και τα 300 εκατομμύρια Ορθοδόξων όλου του κόσμου. Αυτό θα ταρακουνήσει το σύμπαν».

Το δημοσίευμα, που συνεχίζεται στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Να πάει στην Αθήνα με τον Πατριάρχη, να ταρακουνηθεί το σύμπαν», σημειώνει ότι η κ. Hatemi τόνισε, επίσης, πως η τουρκική κυβέρνηση αξιολογεί με σοβαρό τρόπο το βήμα αυτό. Παράλληλα, επεσήμανε ότι μια τέτοια χειρονομία καλής θέλησης της κυβέρνησης θα στείλει και ένα σοβαρό μήνυμα «εναγκαλισμού» της ρωμαίικης κοινότητας, η οποία θεωρεί τον εαυτό της ως αιχμάλωτο.
Η κ. Hatemi τόνισε, ακόμη, ότι και οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο. Η ίδια, αφού ανέφερε ότι η Σχολή μπορεί να ανοίξει με ένα απλό τηλεφώνημα του Διευθυντή Εθνικής Εκπαίδευσης.
Και πρόσθεσε:
“Η Τουρκία πρέπει να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι είναι πλέον μια δημοκρατική και διάφανη χώρα. Κατά την άποψή μου, η κυβέρνηση αυτό το σκέπτεται σοβαρά. Μακάρι να αποφασίσει προς την θετική κατεύθυνση. Στον Πατριάρχη μέχρι στιγμής δεν έχει λεχθεί κάτι επίσημα προς την κατεύθυνσης αυτή, όμως μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή η πρόσκληση”.

Greek National Pride

Δημοσίευση σχολίου

 
Top