GuidePedia

0
Χωρίς τη συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την «πορεία της οικονομίας και την πορεία της χώρας».
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συμμετείχε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.


Πρώτος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και ακολούθησε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Στη συνέχεια έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Οικονομικών.

Η συνάντηση διήρκησε δύο ώρες. Πρώτος εξήλθε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος σημείωσε ότι θα κάνει δηλώσεις από τη Ρηγίλλης.



Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τον Κάρολο Παπούλια, την περασμένη Παρασκευή, ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετάσχει. Αλλά και η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, το ίδιο βράδυ, γνωστοποίησε ότι δεν θα παραστεί.

Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του εξηγεί ότι μετά και την τροπολογία της τελευταίας στιγμής για την ευρω-βοήθεια, η παρουσία του στη σύσκεψη «θα σηματοδοτούσε την αποδοχή και τη νομιμοποίηση της πρωτοφανούς αυτής θεσμικής εκτροπής αλλά και πολιτικών επιλογών που στερούνται στοιχειώδους δημοκρατικής νομιμοποίησης και υποθηκεύουν για τις επόμενες δεκαετίες τη κοινωνική συνοχή».

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχολίασε σχετικά με την άρνηση των δύο κομμάτων να συμμετάσχουν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών:

«Τη χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση δίνουν αγώνα για την οικονομική διάσωση της χώρας, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν πάλι για προφάσεις, για να μη συμμετέχουν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

»Δυστυχώς, η μόνη συμβολή τους στην τεράστια αυτή προσπάθεια του ελληνικού λαού είναι για άλλη μια φορά η πλήρης άρνηση καθώς και ο μη σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής.

Τη μη συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς σχολίασε και ο ΛΑΟΣ: «Σε μια στιγμή μεγάλης ιστορικής ευθύνης, τα κόμματα της Αριστεράς ανταγωνίζονται για την μέγιστη ανευθυνότητα. Η Ελλάδα και χωρίς αυτούς υποχρεούται να βρει το δρόμο της».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top