GuidePedia

0
Δεν πρόκειται για μάχη, αλλά για πόλεμο. Η Ελλάδα θα ήταν το πρώτο θύμα των κερδοσκόπων, πριν αυτοί επιτεθούν στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, για να φτάσουν τελικά στον στόχο - ευρώ. Αλλά τώρα το πιστόλι για την οικονομική άμυνα της χώρας μας είναι γεμάτο επάνω στο τραπέζι και τα θετικά αποτελέσματα είναι ορατά.

Τι προηγήθηκε όμως; Οσα έγιναν σε αυτούς τους έξι μήνες δεν έχουν ξαναγίνει, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, από άλλη κυβέρνηση:

1) Διπλωματικός μαραθώνιος από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.


2) Κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2010.


3) Εκπόνηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.


4) Σταδιακή ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας μας, που είχε φτάσει στο ναδίρ πριν από έξι μήνες.


5) Αποτροπή της απειλούμενης πτώχευσης της χώρας. 6) Ανάδειξη του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 7) Καθημερινή αναμέτρηση με τους κερδοσκόπους.


8) Σύνταξη του φορολογικού νομοσχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ανακατανομή των φορολογικών βαρών.


9) Πρωτοβουλίες για την τόνωση της αγοράς (προγράμματα για 120.000 ανέργους, προγράμματα του ΕΣΠΑ για 6.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ για χαμηλότοκα δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ, φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που διατηρούν αμείωτες τις θέσεις εργασίας παρά τη μείωση του τζίρου τους, επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, κίνητρα για νέες επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες, προώθηση της επιδοτούμενης ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις κ.λπ.).


Και μέσα σε αυτά -και όχι μόνο- τα δύσκολα και (σταδιακά) θετικά, και ενώ η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός προσπαθούν με κόπο και θυσίες να ανακόψουν τον κατήφορο, να ανατάξουν την οικονομία και να φέρουν θετική ψυχολογία και αύρα στην αγορά, ξαφνικά η ηγεσία της ΝΔ και τα στελέχη της, πληττόμενα από επιλεκτική αμνησία, ξεχνούν ότι ήταν κυβέρνηση πριν από έξι μήνες, ξεχνούν την καταστροφή που έφεραν στον τόπο, ξεχνούν την αποδιοργάνωση της οικονομίας και του κράτους, που είναι δική τους ευθύνη, και αρχίζουν να «πυροβολούν» την κυβέρνηση με πρωτοφανές θράσος και αποτρόπαιο ύφος.


Ποιοι; Αυτοί που λιποτάκτησαν από την εξουσία, αφού πρώτα χρησιμοποίησαν το κράτος επί 5,5 χρόνια ως λάφυρο, αύξησαν το δημόσιο χρέος κατά 100 δισ. ευρώ και εκτίναξαν το έλλειμμα κοντά στο 13%. Η ΝΔ πυροβολεί «στον γάμο του καραγκιόζη». Ετσι, για να φανεί ό,τι κάτι κάνει.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς πανηγυρισμούς και μεγαλοστομίες, βήμα βήμα, μέρα μέρα αλλάζει την Ελλάδα και την εικόνα που έχουν οι ξένοι για την Ελλάδα. Με τρεις στόχους: δημοσιονομική εξυγίανση, κοινωνική δικαιοσύνη και επάνοδο σε τροχιά ανάπτυξης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top