GuidePedia

0
Κατοικία στην οδό Μηδείας 5 στην Κυψέλη, την οποία είχαν ξενοικιάσει πριν τρεις μήνες μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα", ερευνά η Αντιτρομοκρατική, εκτιμώντας ότι πρόκειται για γιάφκα της οργάνωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι έχουν εντοπισθεί σημαντικά ευρήματα. Έρευνες διεξάγονται επίσης και στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπου εκτιμάται ότι στεγάζεται η άλλη γιάφκα με τον οπλισμό της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι στην Κυψέλη, μετά από τηλεφώνημα του ιδιοκτήτη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ευρήματα.

Επιπλέον, αστυνομικοί εντόπισαν στην οδό Δροσοπούλου στην Κυψέλη μια τσάντα που περιείχε διαρρηκτικά εργαλεία και ένα όπλο το οποίο μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ περισσότερα από ένα όπλα και μεγάλο χρηματικό ποσό βρέθηκαν σε όχημα στη Ν. Φιλαδέλφεια. Στο αυτοκίνητο - που ανήκει σε έναν εκ των κατηγορουμένων - υπήρχαν ακόμη δύο σκληροί δίσκοι υπολογιστή και ψηφιακοί δίσκοι με όλες τις προκηρύξεις της οργάνωσης καθώς και προσχέδια προκηρύξεων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας αστυνομικοί έστηναν μπλόκα στο τρίγωνο Πατήσια, Ν. Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια.
Σύντομα επίσης αναμένονται και τα αποτελέσματα των συγκριτικών αναλύσεων γενετικού υλικού που έχει ληφθεί από σημεία επιθέσεων με DNA από τις κατοικίες των κατηγορουμένων για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.
Σήμερα Πέμπτη (15/4) οδηγούνται στην ανακρίτρια οι υπόλοιποι τρεις εκ των έξι συλληφθέντων (Ευάγγελος Σταθόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης και Κωνσταντίνος Γουρνάς) που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".
Υπενθυμίζεται ότι οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος, οι οποίοι οδηγηθηκαν χθες ενώπιον της ανακρίτριας, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Εντός της ημέρας επίσης οδηγούνται στον εφέτη ειδικό ανακριτή οι τέσσερις συλληφθέντες - τρεις νεαροί και η μητέρα του ενός -, με την κατηγορία της συμμετοχής την τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις νεαροί είναι οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας και η εμπλοκή τους στους "Πυρήνες" αποδίδεται με βάση στοιχεία που έχουν προκύψει από καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών τους
NEWSTIME

Δημοσίευση σχολίου

 
Top