GuidePedia

0

Οπλα, προκηρύξεις, ιδιόγραφα σημειώματα, λίστες μελλοντικών επιθέσεων και 250.000 ευρώ στο αυτοκίνητο του Γουρνά στη Νέα Φιλαδέλφεια
Σημαντικά ευρήματα υποστηρίζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ότι έχουν στα χέρια τους μετά τις έρευνες που έγιναν τις τελευταίες 12 ώρες σε Νέα Φιλαδέλφεια και Κυψέλη.
Ενδεικτικό είναι ότι πολλές ώρες στα γραφεία της συγκεκριμένης υπηρεσίας ήταν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ελευθέριος Οικονόμου ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξη των ερευνών.

Ειδικότερα στην οδό Ανακούς στη Νέα Φιλαδέλφεια εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο ενός εκ των συλληφθέντων, και συγκεκριμένα του Κώστα Γουρνά, μέσα στο οποίο βρέθηκαν δύο πιστόλια Ζάσταβα, τα οποία σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες ενέργειες, σκληρός δίσκος υπολογιστή και ψηφιακοί δίσκοι ( CD – Rom ) καθώς και σημαντικός αριθμός χαρτονομισμάτων που σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν τα 250.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, ορισμένα από τα οποία είναι τακτοποιημένα σε σειρά, εκτιμά η ΕΛΑΣ ότι προέρχονται είτε από λύτρα πρόσφατων απαγωγών είτε από ληστείες σε τράπεζες. Επίσης στο σκληρό δίσκο και τους ψηφιακούς δίσκους, όπως ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες, περιέχονταν σχεδόν όλες οι προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν σλυμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ιδιόγραφα σημειώματα με οικονομικές συναλλάγές και λίστα επικείμενων επιθέσεων.

Το αυτοκίνητο με γερανό μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ για να εξεταστεί.

Επίσης απο τις πρώτες πρωινές ώρες εως το μεσημέρι διήρκησαν έρευνες των αστυνομικών σε διαμέρισμα τριόροφης κατοικίας στην οδό Μηδείας 5 στη Κυψέλη, λίγα μέτρα μακρύτερα απο την γιάφκα της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» της οδού Πάτμου. Σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα το είχε ενοικιάσει ένας εκ των συλληφθέντων χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία και εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα περίοικου στους αστυνομικούς.

Το διαμέρισμα ήταν άδειο αλλά εγκαταλείφθηκε πριν τουλάχιστον έξι μήνες. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα το χρησιμοποιούσαν ως γιάφκα καθώς, πληροφορίες αναφέρουν, πως βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας. Παράλληλα περισυνελλέγησαν αποτυπώματα και γεννετικό υλικό για εξέταση.

Εν τω μεταξύ, σε κοντινή απόσταση από την μονοκατοικία, στην οδό Δροσοπούλου εντοπίστηκε σακίδιο με ένα πιστόλι και διαρρηκτικά εργαλεία. Το περιεχόμενο του σακιδίου εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών το πιστόλι είναι πιθανότητα ρέπλικα και πιθανότατα κάτοχος του ήταν κάποιος διαρρήκτης ο οποίος το εγκατέλειψε για να μη συλληφθεί απο τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στη περιοχή. Ερευνα εξάλλου διεξάγεται σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια κοντά στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο του Γουρνά. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί είδη μεταμφίεσης.

Ανακοινώσεις για την εξέλιξη των ερευνών στο τομέα της τρομοκρατίας αναμένονται σε λίγη ώρα απο τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Στη φυλακή οδηγήθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Κων.Γουρνάς, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Ο ίδιος έδωσε μια τυπική απολογία, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι ο Ευάγγελος Σταθόπουλος και ο Χριστόφορος Κορτέσης θα απολογηθούν εντός της ημέρας ή αν έλαβαν νέα προθεσμία.

Εις βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Η δίωξη, που ασκήθηκε σε βάρος των έξι, αφορά 16 επιθέσεις της οργάνωσης από το 2003 έως σήμερα.

Την Τετάρτη, προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Πρόκειται για τους Νίκο Μαζιώτη, τη σύζυγό του, Παναγιώτα Ρούπα και τον Σαράντο Νικητόπουλο.

Οι Ν.Μαζιώτης, Σ.Νικητόπουλος και Π.Ρούπα μεταφέρθηκαν στις φυλακές Ελαιώνα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top