GuidePedia

0

Εσωκομματική αντιπαράθεση προκαλούν στη ΝΔ οι έρευνες για την τρομοκρατία και η αποκάλυψη λαθών και παραλείψεων της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο κ. Πρ. Παυλόπουλος διέψευσε χθες ότι με εντολή του διακόπηκε η παρακολούθηση του Ν. Μαζιώτη χαρακτηρίζοντας ψευδή και υποβολιμαία τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Αστυνομία και η ΕΥΠ είχαν υποτιμήσει τη δράση του και για ένα διάστημα έχασαν τα ίχνη του.
Την ίδια στιγμή όμως λάδι στη φωτιά των ευθυνών της ΝΔ έριξε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ι. Κοραντής , ο οποίος μιλώντας στον Βήμα FΜ επιβεβαίωσε ότι έλαβε εντολή από τον πολιτικό του προϊστάμενο κ. Β. Πολύδωρα να πάψει να παρακολουθεί τον Μαζιώτη από τον Ιανουάριο του 2007, αμέσως μετά το χτύπημα με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία. Είναι προφανές πως όσο θα προχωρεί η έρευνα των διωκτικών αρχών για την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» τόσο θα αποκαλύπτονται οι εσφαλμένοι χειρισμοί της προηγούμενης κυβέρνησης και η έλλειψη συντονισμού που υπήρχε μεταξύ Αστυνομίας, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. «Εχω ήδη από χθες καταστήσει και γραπτώς σαφές ότι τα δημοσιεύματα που διοχετεύονται σε μερίδα του Τύπου ως προς την παρακολούθηση του Ν. Μαζιώτη είναι ψευδή και υποβολιμαία» υπογράμμισε χθες με δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος. «Το ζήτημα είναι ποιοι τα διοχετεύουν και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν, την ώρα μάλιστα που η ΕΛ.ΑΣ. και οι λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες δίνουν μια κρίσιμη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Αυτό το ζήτημα οφείλει να το δει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» κατέληξε.

Τ ην παύση της παρακολούθησης του Μαζιώτη όμως επιβεβαίωσε ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κ. Ι. Κοραντής (απομακρύνθηκε από τον κ. Παυλόπουλο λίγους μήνες πριν από τις εκλογές) τονίζοντας ότι, ενώ τον παρακολουθούσε η Υπηρεσία από το 2003 που αποφυλακίστηκε, ξαφνικά ενημερώθηκε τον Ιανουάριο του 2007 ότι θα τον παρακολουθεί μόνο η Αντιτρομοκρατική. Οπως είπε, έλαβε τη σχετική εντολή από τον τότε υπουργό κ. Β. Πολύδωρα. Ο κ. Πολύδωρας απέφυγε να απαντήσει στον κ. Κοραντή, αλλά, όπως τόνιζαν χθες συνεργάτες του, ουδέποτε αποκόπηκε η ΕΥΠ από οποιαδήποτε έρευνα.

«Η ΕΥΠπράγματι παρακολουθούσε τον Μαζιώτη ως και λίγες ημέρες μετά την επίθεση με ρουκέτα RΡGεναντίον της αμερικανικής πρεσβείας» είπε. «Τότε την παρακολούθησή του ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική». Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι από τότε είχαν αντιληφθεί οι αρχές τον ρόλο του Μαζιώτη αφήνοντας να εννοηθεί ότι άλλοι ευθύνονται που δεν συνελήφθη νωρίτερα. «Σαφώς και είχαμε εικόνα για τη δράση του, αλλά γι΄ αυτό ακριβώς τον παρακολουθούσαμε, δίναμε πληροφορίες και στοιχεία στην Αστυνομία, θεωρούσαμε τον Μαζιώτη ένα από τα μεγάλα στελέχη του “Επαναστατικού Αγώνα”. Επαναλαμβάνω, ο Μαζιώτης ήταν ένα άτομο πολύ γνωστό» παρατήρησε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ.

«Βλέπαμε ότι ο Μαζιώτης εκινείτο κατά τρόπο συνωμοτικό. Ηταν πολύ δύσκολο να τον παρακολουθεί κανείς. Από εκεί και ύστερατο πώς παρακολουθήθηκε και πόσο, αφ΄ ης στιγμής έφυγε από τη δική μας εποπτεία, αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top