GuidePedia

0

Δεκαεπτά χρόνια θριάμβων συμπληρώνει σήμερα στο τιμόνι του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής εταιρείας ανέλαβε επισήμως τα ηνία στις 15 Απριλίου του 1993 και επί των ημερών του η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε τεράστια άλματα ανάπτυξης, ενώ η ομάδα σάρωσε τους τίτλους στην Ελλάδα.

Σε αυτά τα χρόνια της εποχής Σωκράτη Κόκκαλη, ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη οικονομική ισχύ μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο που είχε προηγηθεί και που οδηγούσε τον σύλλογο σε καταστροφή. Η ομάδα απέκτησε το δικό της υπερσύγχρονο γήπεδο στο Καραϊσκάκη, το προπονητικό της κέντρο μοντέρνων προδιαγραφών στο Ρέντη και η ΠΑΕ σύγχρονα γραφεία στην Πλ. Αλεξάνδρας.

Σε επίπεδο τίτλων ο Ολυμπιακός σάρωσε όλα τα ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την κατάκτηση δώδεκα πρωταθλημάτων και πέντε νταμπλ, ενώ στην Ευρώπη είχε μόνιμη παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ φτάνοντας μία φορά στα προημιτελικά και άλλες δύο στους 16 της διοργάνωσης.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης έφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο μερικούς από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές παγκόσμιας ακτινοβολίας και ειδικά τους σούπερ σταρ Βραζιλιάνους Ριβάλντο και Ζιοβάνι, ενώ από τον Ολυμπιακό πέρασαν σε αυτό το διάστημα οι σπουδαιότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές της εποχής μας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top