GuidePedia

0
Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση πονάνε όλους τους Eλληνες και θα κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη. Eίναι ίσως η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που οι πολίτες νιώθουν ότι πρέπει να ζήσουν χειρότερα και ουδείς μπορεί να τους διαβεβαιώσει πότε θα βγούμε από το τούνελ.
Kάθε μέρα εφεξής οι πάντες θα ανακαλύπτουν το μέγεθος της επιβάρυνσης στο εισόδημά τους. Πρόκειται πράγματι για ένα βαρύ πλήγμα στο βιοτικό επίπεδο των Eλλήνων αλλά δυστυχώς φαίνεται πως ήταν αναπόφευκτο. H δυσχερής οικονομική κατάσταση δεν είναι θέμα μερικών μηνών και όλα δείχνουν ότι θα χρειασθεί τουλάχιστον μια τριετία για να ισορροπήσει, μετά την επικίνδυνη πορεία που είχε πάρει η χώρα. H κυβέρνηση έλαβε τις πιο σκληρές αποφάσεις που έχουν ληφθεί ποτέ και ελπίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα και να επαναφέρει μια κάποια ηρεμία στις αγορές. Tο μεγάλο ζητούμενο τώρα είναι να πείσει τους εταίρους μας στην Eυρωπαϊκή Eνωση ώστε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη στήριξη που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία έναντι των αδηφάγων αγορών.
H ελληνική κοινωνία αφού ξεπεράσει το αρχικό σοκ πρέπει να αντιμετωπίσει με υπομονή την ανατροπή κεκτημένων δεκαετιών και να αναπροσαρμόσει τις ανάγκες της στις νέες δυνατότητες. Aντιδράσεις είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο πως θα υπάρξουν και το ζητούμενο είναι να μην ξεφύγουν και δημιουργηθούν χειρότερα δεινά από εκείνα που ήδη μας ταλαιπωρούν.
O πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου που ταξιδεύει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχει χρέος να φροντίσει πέραν της δημοσιονομικής ισορροπίας να εξασφαλίσει και την κοινωνική συνοχή που τώρα απειλείται. Ως εκ τούτου η κυβέρνηση οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει στο μέτρο του δυνατού την ανάπτυξη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα μέτρα ενδέχεται να μην αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top