GuidePedia

0
Με το πακέτο σκληρών μέτρων στις αποσκευές του μεταβαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε Βερολίνο και Παρίσι, για να ζητήσει από την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο αντίστοιχα, να περάσουν από τα λόγια στην έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας.
Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων σκληρής λιτότητας, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι "δεν ζητάμε ούτε ένα ευρώ από τους Γερμανούς φορολογουμένους".Ενόψει της σημερινής συνάντησής του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αποκτήσει και πάλι τη χαμένη αξιοπιστία της.

Στη συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στο ζήτημα των υψηλών επιτοκίων, επισήμανε :« η Ελλάδα δεν πρέπει να δανείζεται σχεδόν με τα διπλάσια επιτόκια σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Ε.Ε.
Η Ελλάδα πρέπει να είναι σε θέση να δανείζεται με επιτόκια που δεν είναι απαγορευτικά υψηλά. Αλλιώς, θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων λιτότητας».
«Το ζήτημα εδώ δεν είναι ότι η Γερμανία ή η Ευρώπη τρέχουν να βοηθήσουν μια παράτολμη χώρα- βοηθώντας την Ελλάδα θα βοηθηθεί η ευρωπαϊκή οικονομία να ανακάμψει ταχύτερα. Το τίμημα της μη δράσης θα είναι υψηλότεροι φόροι, υψηλότερη ανεργία και πιο αργή οικονομική ανάκαμψη για όλη την Ευρώπη-όχι μόνο για την Ελλάδα».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top