GuidePedia

0
Ένας χρόνος από τη θλιβερή ημέρα, με δεκάδες συλλήψεις Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία για την αποφυγή επεισοδίων, στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης που οργανώνονται για την θλιβερή επέτειο του φόνου του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, από σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια.. Την Κυριακή στις 11 και μισή θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου. Στη μία και μισή οργανώνεται συγκέντρωση στα Προπύλαια, καθώς και στην Καμάρα Θεσσαλονίκης. Στον εισαγγελέα οδηγούνται την Κυριακή συνολικά 75 άτομα, εκ των οποίων 12 συνελήφθησαν μετά από επεισόδια στα Εξάρχεια, ανάμεσά τους πέντε Ιταλοί και τρεις Αλβανοί.....41 είχαν καταλάβει το δημαρχείο Κερατσινίου και 22 συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στο χώρο "Ρεσάλτο" επίσης στο Κερατσίνι, ο οποίος λειτουργούσε ως παρασκευαστήριο εκρηκτικών και ορμητήριο επιθέσεων.

Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε από αντιεξουσιαστές το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου. Οι κουκουλοφόροι εξαφανίστηκαν στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης.

Λίγη ώρα αργότερα στη Θεσσαλονίκη, επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι, κατά του φυλακίου της πύλης εμπορευμάτων της Διεθνούς Έκθεσης.

Παράλληλα ομάδα νεαρών που βρίσκεται εντός του Αριστοτελείου  εκτόξευσε διάφορα αντικείμενα, κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές μέσα από το χώρο του Πανεπιστημίου.

Για τη Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.

"Η οργανωμένη Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε διάφορες περιθωριακές ομάδες να δημιουργήσουν τη δική τους επέτειο βίας και ανομίας, που καμία σχέση δεν έχει με τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Γκάλοπ για τον «Δεκέμβρη»

Νέο «Δεκέμβρη» στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο φοβάται η πλειονότητα των πολιτών.
Σύμφωνα με έρευνα της Kάπα Research για το "Βήμα της Κυριακής", το 22% θεωρεί πολύ πιθανό να επαναληφθούν τα περυσινά επεισόδια, ενώ το 44,6% αρκετά πιθανό. Το 73,6% των ερωτηθέντων θεωρεί τα επεισόδια είναι υποκινούμενα, ενώ το 11,9% μιλά για γνήσια έκφραση αντίστασης. Παράλληλα, το 53,5% εκτιμά ότι οι ομάδες υποκινούνται από τα κόμματα, το 17,5% από κύκλους της ασφάλειας και το 9% από ξένες δυνάμεις.

Στην έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της "Καθημερινής", το 52% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα "Δεκεμβριανά 2008" ήταν "πραγματικά μια κοινωνική εξέγερση", ωστόσο το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι τα γεγονότα αφορούσαν μια μικρή μειοψηφία.



Δημοσίευση σχολίου

 
Top