GuidePedia

0
Η κυβέρνηση προσώρας δείχνει πως προσπερνά τις εσωτερικές αντιδράσεις, δεδομένου ότι η περίπτωση Κουτούπη τής δημιούργησε έναν απρόσμενο πονοκέφαλο που δεν είναι άλλος από την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα του ίδιου του συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. «Έχουμε κάνει σημαία μας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και αποδεικνύεται ότι σ΄ αυτήν έχουμε τις μεγάλες τρύπες» λέει κομματικό στέλεχος, με την επισήμανση πως «εάν γινόταν μία υποτυπώδης έρευνα μέσω Διαδικτύου θα είχαν αποφευχθεί τα παρατράγουδα με την υπόθεση του στελέχους της ΔΑΚΕ».......
Μπέρδεμα. Δεν είναι λίγοι πλέον εκείνοι που μέσα από το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να εντοπίσουν τους «ενόχους» για την πρόσφατη αστοχία που εξέθεσε την κυβέρνηση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του μηχανισμού με τον οποίο επεξεργάζεται τα βιογραφικά. «Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς πραγματικά δεν γνωρίζει με ακρίβεια ποιο είναι εκείνο το σύστημα που προωθεί ή κόβει τους υποψηφίους που επιλέγονται μέσω Διαδικτύου» αναφέρει παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Στην πρώτη φάση, άπαντες γνώριζαν ότι το κύριο βάρος της ευθύνης περνούσε από το γραφείο του υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρη Παμπούκη. Αργότερα όμως έγινε γνωστό πως με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού την ευθύνη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αναλαμβάνει στο σύνολό της ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, εξέλιξη που έκανε αρκετούς στο Μαξίμου να χαμογελούν από ανακούφιση θεωρώντας ότι έφυγε από πάνω τους ένα μεγάλο βάρος.

Επιστροφές. Όμως, ακόμη και τώρα, όπως διευκρινίζουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Παιδείας δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για την επιλογή των υποψηφίων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το θέμα των γενικών γραμματέων. Οι προκριθείσες υποψηφιότητες παραπέμπονται στο Μαξίμου και σε ομάδα υπό τον κ. Θέο, στο γραφείο του Πρωθυπουργού, που αποστέλλει ακολούθως τις προτάσεις στους υπουργούς.

Τα πηγαινέλα βιογραφικών από το Μαξίμου στα υπουργεία δεν έχουν τελειωμό, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, υποστηρίζοντας πως σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επιστραφεί ως μη αποδεκτές κάποιες υποψηφιότητες που έχουν φύγει από το Μαξίμου, ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που το Μαξίμου έχει κόψει με το μαχαίρι τις προτάσεις υπουργών πιστεύοντας ότι θέλουν να διορίσουν «κομματάρχες».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top