GuidePedia

0
«Έχουμε κάνει ως σημαία μας την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και αποδεικνύεται ότι σ΄αυτήν έχουμε τις μεγάλες μας τρύπες», λέει κομματικό στέλεχος
Από μία εκρηκτική και για πολλούς ακραία ανακοίνωση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου εκφράστηκε η δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Κουτούπη. Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος μιλούσε για «διασυρμό» και ζητούσε να σταματήσουν οι πειραματισμοί εις βάρος του ΠΑΣΟΚ και της κοινωνίας. Την ίδια ώρα  δέκτης παραπόνων από πολλά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έγινε και ο γραμματέας της Χρήστος Παπουτσής  Σε νέα δοκιμασία της σχέσης της με το ΠΑΣΟΚ έβαλε την κυβέρνηση η «γκάφα Κουτούπη» επιτείνοντας τις γκρίνιες της βάσης για αποκλεισμό των πράσινων στελεχών από τη στελέχωση της Δημόσιας Διοίκησης.
Έμπειρα στελέχη της κυβέρνησης αναφέρουν ότι ουσιαστικά η λειτουργία του opengov συνιστά την αιτία για τη δεύτερη μεγάλη κόντρα του κόμματος με την κυβέρνηση μέσα σε πενήντα ημέρες με πρώτη την ανταρσία που σημειώθηκε στην εκλογή για την ανάδειξη γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.....
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν δημοσιοποιήθηκε η καρατόμηση Κουτούπη από τη θέση του ειδικού γραμματέα για τις ΔΕΚΟ, τα νέα έκαναν τον γύρο του «βαθέος ΠΑΣΟΚ» μέσα σε λίγες ώρες ενώ το πρωί, σύμφωνα με αναφορές βουλευτών, έσπασαν τα τηλέφωνα στα πολιτικά τους γραφεία από δυσαρεστημένους ψηφοφόρους που εξέφραζαν την οργή τους για το σύνολο της διαδικασίας αξιολόγησης στελεχών. «Πειραματισμοί». Η δυσαρέσκεια αυτή διατυπώθηκε άλλωστε και από μία εκρηκτική και για πολλούς ακραία ανακοίνωση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος μιλούσε για «διασυρμό» και ζητούσε να σταματήσουν οι πειραματισμοί εις βάρος του ΠΑΣΟΚ και της κοινωνίας. «Μπορεί η αντίδραση Παναγιωτακόπουλου να ήταν υπερβολική, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε όμως το γεγονός ότι η βάση βράζει», έλεγε υπουργός που βρέθηκε πρόσφατα σε κοινωνική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν αρκετοί γραμματείς νομαρχιακών. Την ίδια ώρα δέκτης παραπόνων από πολλά μέλη της Κοινοβουλευτι- κής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έγινε και ο γραμματέας της Χρήστος Παπουτσής που ως γνωστόν πρωτοστάτησε στο θέμα των αυξήσεων για τους μισθούς των 2.000 ευρώ εκφράζοντας τότε μεγάλη μερίδα των συναδέλφων του στη Βουλή.

Με πάθος. Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ διατυπώνοντας την πικρία του για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στη διαδικασία αξιολόγησης των στελεχών που θα πλαισιώσουν νευραλγικές θέσεις ανέφερε πως το περασμένο Σάββατο στη συνεδρίαση του οργάνου πραγματικά με τη στάση του ο Γ. Παπανδρέου κατάφερε να φέρει κοντά το κόμμα με την κυβέρνηση δείχνοντας ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την πορεία του Κινήματος. Μάλιστα αναφέρει το ίδιο στέλεχος ήταν τέτοιο το πάθος με το οποίο υπερασπιζόταν τη διαδικασία αξιολόγησης μέσω της υποβολής βιογραφικών που ακόμη και όσοι είχαν την πρόθεση να μιλήσουν για καθυστερήσεις το μετάνιωσαν αντιλαμβανόμενοι πως «ο πρόεδρος πιστεύει σ΄ αυτήν την υπόθεση και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του».

Στελέχη της Ιπποκράτους αναφέρουν πως πράγματι σε επίπεδο κόμματος υπάρχουν ενστάσεις και επιφυλάξεις, αλλά εάν επιθυμεί κάποιος να εντοπίσει ένα θετικό στοιχείο από αυτήν τη διαδικασία αυτό βρίσκεται στο ότι πλέον αποφεύχθηκαν οι τριβές σε τοπικό κομματικό επίπεδο με τους βουλευτές να προσπαθούν να κάνουν κουμάντο για να βολέψουν τους δικούς τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top