GuidePedia

0

Προς την ακύρωση της παραγγελίας 8 εκατομμυρίων εμβολίων για τη νέα γρίπη - κόστους περίπου 60 εκατ. ευρώ - προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας, κρίνοντας ότι τα χρήματα από τα εμβόλια που θα παραμείνουν αχρησιμοποιητα λόγω της απροθυμίας του γενικού πληθυσμού να εμβολιαστεί, είναι προτιμότερο να δοθούν για την ικανοποίηση άλλων στόχων.......Όπως δήλωσε τη Δευτέρα (21/12) στην πρωινή εκπομπή του Mega η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την ακύρωση της παραγγελίας των εμβολίων, που έγινε "στο παρά πέντε των εκλογών", διότι η χώρα και ειδικά ο τομέας της Υγείας έχει ανάγκη τα 60 εκατ. ευρώ.
Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας, σε ένα μήνα εμβολιασμού περίπου 320.000 πολίτες έκαναν το εμβόλιο. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός για να αποτελέσει ασπίδα προστασίας κατά της γρίπης για το γενικό πληθυσμό και ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί για ακόμη τρεις μήνες.

Επιπλέον, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου γνωστοποίησε ότι από σήμερα και έως τις αρχές Ιανουαρίου ανοίγουν σταδιακά 60 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε 20 νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που επισπεύθηκε από την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 200 νοσηλευτών.

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμα άτομο, ένας 81χρονος άνδρας, επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης, με βαρύ αναπνευστικό και καρδιαγγειακό νόσημα, απεβίωσε, αυξάνοντας στους 55 τους νεκρούς από τη νόσο στη χώρα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top