GuidePedia

0
Βαθιές τομές στην λειτουργία Αστυνομία ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά την παρουσίαση της νέας αντιεγκληματικής πολιτικής. Ο Υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου νέας κεντρικής υπηρεσίας καταπολέμησης της εγκληματικότητας που θα έχει πανελλαδική δράση και θα ενσωματωθούν σ' αυτή οι υπηρεσίες Ασφάλειας, η Κρατική και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία...... Παράλληλα, όπως είπε ξεκίνησε η ηλεκτρονική χαρτογράφηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας και μέσω του συστήματος police on line, έχουν εντοπιστεί οι "καυτές" ζώνες και έχουν καταρτιστεί 233 ειδικά επιχειρησιακά σχέδια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών ασφαλείας αύξηση κατά 62% παρουσιάζουν τα εγκλήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, κατά 60% των εκβιασμών, κατά 50% των ληστειών σούπερ μάρκετ και κατά περίπου 43%, των ληστειών και των ληστειών τραπεζών. Με το νέο σχέδιο αντιεγκληματικής πολιτικής το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ως στόχο να πατάξει την αύξηση της εγκληματικότητας, η οποία σε μερικούς σημαντικούς τομείς, προσεγγίζει και ξεπερνά το 50%.
Ο Υπουργός τόνισε την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να "χτυπηθεί" με το έγκλημα και να δώσει την απάντησή της στο αίτημα των πολιτών για ασφάλεια, καθώς δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο εφησυχασμού.
"Σύντομα", είπε, "θα υπάρξουν απαντήσεις για τα θέματα αυτά από την Αστυνομία και οι απαντήσεις θα κριθούν από τη δικαιοσύνη".
Ο κ. Χρυσοχοϊδης προανήγγειλε επίσης την προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη ψυχολόγων, κοινωνιολόγων και κοινωνικών λειτουργών, την αλλαγή του συστήματος μεταθέσεων, την καθιέρωση ξεχωριστού προϋπολογισμού για τις αστυνομικές υπηρεσίες αλλά και την προώθηση ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης των τοξικομανών στο κέντρο της Αθήνας σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς ακόμη και την Εκκλησία.
Ταυτόχρονα δημιουργείται νέος σχεδιασμός για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων με στόχο τη μείωση κατά 100 νεκρούς τον χρόνο μέχρι το 2014.

Ανασυγκροτείται επίσης η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για την πάταξη της διαφθοράς σε όλο τον Δημόσιο Τομέα, ενώ αλλάζει όλη η φιλοσοφία της λειτουργίας στην Αστυνομία.

Ο κ Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε και στη σχέση τρομοκρατίας-κοινού εγκλήματος, λέγοντας ότι υπάρχει "επαναστατικό ταμείο" που ενισχύεται από ληστείες, απαγωγές και άλλα εγκλήματα και μέσω των οποίων χρηματοδοτούνται οι τρομοκρατικές οργανώσεις για την προμήθεια "καθαρών" όπλων και εξοπλισμού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στον τομέα του αθλητισμού είπε ότι η Αστυνομία θα συνεργαστεί με την πολιτεία για την αντιμετώπιση της βίας στο χώρο αυτό και πρόσθεσε ότι είχε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο για την αντιμετώπιση του εγκλήματος των παράνομων στοιχημάτων

"Σύντομα θα έρθουν ειδικοί από την ΟΥΕΦΑ, για να εκπαιδεύσουν Ελληνες αστυνομικούς στην αντιμετώπιση αυτού του εγκλήματος", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αντιδράσεις

"Μετά τη ρητή διαβεβαίωση του κ. Χρυσοχοΐδη περί υπάρξεως "επαναστατικού ταμείου" από το οποίο αγοράζονται όπλα, θα πρέπει να ειδοποιηθεί πάραυτα ο κ. Παπακωνσταντίνου, για την ...είσπραξη του Φ.Π.Α. Ίσως να είναι και ο μοναδικός κλάδος που δεν έχει φορολογηθεί αγρίως", σχολίασε ο ΛΑΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top