GuidePedia

0
"Πηγή σοβαρής ανησυχίας" θεωρεί η Κομισιόν στην τριμηνιαία έκθεσή της τη δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
"Μονόδρομος" και "άμεση προτεραιότητα" αποτελεί για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας, όπως αναφέρεται στην τριμηνιαία έκθεσή της.Η Επιτροπή θεωρεί ότι δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας είναι "πηγή σοβαρής ανησυχίας" λόγω του υψηλού ελλείμματος και του χρέους.
Αναφερόμενη γενικά στις χώρες της Ευρωζώνης, η Κομισιόν επισημαίνει ότι η δυναμική της ανάκαμψης ενισχύεται, ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις καθώς αυξάνεται η ανεργία και οι κυβερνήσεις αποσύρουν σταδιακά τα μέτρα ενίσχυσης......
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, η Ελλάδα και η Ισπανία δεν κινδυνεύουν να απολέσουν την πιστοληπτική τους φερεγγυότητα.
Επισημαίνει ωστόσο ότι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους και το εμπορικό τους ισοζύγιο, όσο το δυνατόν συντομότερα.
Δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης σε επίπεδο προθέσεων αλλά και κατεύθυνσης είναι σωστές, αρκεί να γίνουν πράξη, τόνισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Δημήτρης Δασκαλόπουλος στο πλαίσιο φιλικής συνάντησης που είχε με εκπρόσωπους των ΜΜΕ με την ευκαιρία των εορτών.
Ο επικεφαλής του ΣΕΒ δήλωσε ικανοποιημένος από τα όσα έχει ακούσει μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, καθώς δημιουργούνται θετικές προσδοκίες ότι θα γίνουν πράξη τομές και μεταρρυθμίσεις, αναγκαίες για την βιωσιμότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.
Εξάλλου, σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ για την οικονομία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα τονίστηκε ότι επιβάλλονται άμεσες παρεμβάσεις για αύξηση των εσόδων και μείωση των κρατικών δαπανών ώστε να αποκατασταθεί η απολεσθείσα αξιοπιστία της οικονομίας μας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top