GuidePedia

0
Απομακρύνθηκαν 11 αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων και όσοι είχαν απομείνει από την εποχή της 17Ν, ενώ άλλοι 7 μετακινήθηκαν από την Ασφάλεια
Η«σκούπα» στην Αντιτρομοκρατική και οι μετακινήσεις από την Ασφάλεια, που προαναγγέλλουν αποστρατεύσεις τον Μάρτιο, ήταν τα χαρακτηριστικά των κρίσεων στα ανώτερα και μεσαία κλιμάκια της Αστυνομίας.....

Με συνοπτικές διαδικασίες, προχθές αργά το βράδυ, έγιναν πράξη όσα είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, περί «ριζικής αλλαγής σε πρόσωπα και φιλοσοφία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στην Ασφάλεια και στη ΓΑΔΑ».
Πριν ακόμα ανακοινωθούν οι τοποθετήσεις των ταξιάρχων, εστάλησαν σήματα στην Αντιτρομοκρατική, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα οποία ξηλώνεται εκ βάθρων όλος ο βασικός κορμός της υπηρεσίας, ακόμα και οι άνθρωποι που είχαν σημαντική προσφορά επί σειρά ετών και αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στην εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη». Συνολικά απομακρύνθηκαν 11 αξιωματικοί από την Αντιτρομοκρατική, ενώ άλλοι επτά μετακινήθηκαν από την Ασφάλεια.
Σχόλια
Ανώτατοι αξιωματικοί που ρωτήθηκαν σχετικά με τους λόγους που το υπουργείο και η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν όλη αυτήν τη χιονοστιβάδα περιορίστηκαν να πουν ότι «όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος». Είναι πολλοί, ωστόσο, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι με αυτήν την απόφαση η αποτελεσματική λειτουργία της Αντιτρομοκρατικής δέχεται ένα σοβαρό πλήγμα, αφού θα χρειαστούν μήνες μέχρι το νέο σχήμα να μπει σε κανονικό ρυθμό.
Ανάμεσα σε αυτούς που απομακρύνθηκαν είναι και όσοι είχαν απομείνει από την «Τask force», η οποία διαχειρίστηκε την υπόθεση της «17Ν», τις γιάφκες και τις ανακρίσεις των Γιωτόπουλου, Κουφοντίνα και Ξηρών, το 2002, συμπεριλαμβανομένου και του προϊσταμένου της ομάδας και επικεφαλής του Α Τμήματος Αντιμετώπισης Εσωτερικής Τρομοκρατίας, Γιάννη Φραγκίσκου, ο οποίος ήταν στην Αντιτρομοκρατική από το 1989 και είχε επιλεγεί για τη συγκρότηση της νεοσύστατης τότε υπηρεσίας με άριστα Α.
Στη θέση του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής τοποθετήθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Αλκιβιάδης Τζωίτης, ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε τοποθετηθεί διευθυντής στην Κρατική Ασφάλεια και είναι ένα από τα «παιδιά της ΕΥΠ», αφού έχει υπηρετήσει εκεί για μεγάλο και κρίσιμο διάστημα. Οι άλλες θέσεις καλύπτονται από νέα πρόσωπα ή κάποιους που υπηρετούσαν εκεί μέχρι το 2002.
Από την Ασφάλεια μετακινήθηκαν ο υποδιοικητής ταξίαρχος Φάνης Μπρακούλιας, που μετατέθηκε στην Κέρκυρα, ο διευθυντής της Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος αποσπάστηκε στη Δυτική Αττική, και ο προϊστάμενος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Κώστας Ζαχαρόπουλος, ο οποίος είναι στη διάθεση της ΓΑΔΑ. Επίσης, μετακινούνται και τέσσερις αξιωματικοί από το Τμήμα Ηθών.
Εσωτερικές μετακινήσεις και ανακατατάξεις έγιναν και στο επιτελείο της ΓΑΔΑ, ενώ αναμένονται και άλλες αλλαγές.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top