GuidePedia

0
Μάχη με το χρόνο η απελευθέρωση των υπηρεσιών για τον Γ. Παπακωσταντίνου Εν όψει της εφαρμογής της Οδηγίας 2006/123/ΕΚ από την 1.1.2010 «Η χώρα μας κινδυνεύει να εκτεθεί» και «ο υπουργός που θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας του Δεκεμβρίου θα βρεθεί σε δύσκολη θέση για την απελευθέρωση των υπηρεσιών» πληροφορούν οι αρμόδιοι τον  στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου....
.
Η ενσωμάτωση της Οδηγίας αυτής στην εθνική νομοθεσία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 28 Δεκεμβρίου 2009, αλλά οι συνεχείς αναβολές της προηγούμενης κυβέρνησης και η προκήρυξη των εκλογών έχουν καθυστερήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες. Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει ως τις 28 Δεκεμβρίου 2009 πρέπει:
* Να έχει ψηφισθεί στη Βουλή και να δημοσιευθεί ο νόμος-πλαίσιο προσαρμογής στην Οδηγία.
* Να έχουν λειτουργήσει τα Κέντρα Ενιαίας Εξυπηρέτησης, μέσω των οποίων οι άλλοι πολίτες της ΕΕ θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για την άσκηση του επαγγέλματός τους και να προμηθεύονται τα απαραίτητα πιστοποιητικά.
* Να έχει εγκατασταθεί και να λειτουργεί το σύστημα διοικητικής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής διοίκησης και των διοικήσεων των άλλων κρατών-μελών ηλεκτρονικά.
* Να έχουν εκδοθεί και να έχουν δημοσιευθεί όλες οι κανονιστικές και διοικητικές πράξεις που θα προβλέπονται από τον νόμο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top