GuidePedia

0
Ολυμπιακή: Απαντήσεις στις κατηγορίες ΒγενόπουλουΜε αφορμή όσα αναφέρθηκαν από τον πρόεδρο της M.I.G. κ. Α. Βγενόπουλο στη συνέντευξή του στον Τύπο στις 16/11/2009, σχετικά με την περιουσία της "παλαιάς Ολυμπιακής" ο εκκαθαριστής της παλαιάς Ολυμπιακής, «Εθνική Κεφαλαίου»  εξέδωσε την παρακάτω δήλωση:
Η εταιρία μας, διορισθείσα με δικαστική απόφαση ειδική εκκαθαρίστρια των τριών εταιρειών της "παλαιάς Ολυμπιακής", ευθύς ως ανέλαβε τα καθήκοντά της......
περί τα μέσα Οκτωβρίου 2009, προέβη άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία αποτελούν και περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, έχει μεταφέρει όλο το αεροπορικό υλικό των αεροσκαφών σε χώρους φυλασσόμενους σε υπόστεγο και κτίρια στο Ελληνικό. Η μεταφορά ολοκληρώθηκε στις 20/10/2009.

Επίσης έχουν μεταφερθεί όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός και τα γενικά αρχεία σε χώρους της Διεύθυνσης Πληροφορικής και σε χώρους αποθήκευσης στο Ελληνικό. Όλοι οι χώροι είναι πλήρως φυλασσόμενοι.

Ήδη ολοκληρώνεται η μεταφορά του κινητού εξοπλισμού στο Ελληνικό (χώρος υπογείου των παλαιών αιθουσών της Ολυμπιακής). Συνεπώς είναι γνωστό που καταλήγουν τα μεταφερόμενα υλικά.

Τα άτομα που "μπαινοβγαίνουν" στα υπόστεγα για τις μεταφορές των υλικών, είναι επιλεγμένοι μεταφορείς και προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, που επιβλέπουν τις μεταφορές και η είσοδος τους έχει επιτραπεί με ονομαστική κατάσταση από την OLYMPIC ENGINEERING του κ. Α. Βγενόπουλου.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι, ο κ. Α. Βγενόπουλος, προφανώς, δεν θα έχει ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες της εταιρίας μας, για τη μεταφορά των κινητών περιουσιακών στοιχείων της "παλαιάς Ολυμπιακής" που βρίσκεται σε εξέλιξη και των διαδικασιών που ακολουθούνται, προκειμένου να μην απαξιωθούν κατά τη μεταφορά τους και να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον, κάτι που επισημαίνει και ο ίδιος στις δηλώσεις του.

Ως προς το στόλο των Ολυμπιακών Αερογραμμών επισημαίνουμε ότι :

Όλα τα αεροσκάφη των Ολυμπιακών Αερογραμμών είναι σταθμευμένα σε ειδικό χώρο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (A.I.A.) και συντηρούνται πλήρως, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τους κατασκευαστές, από τις εταιρείες AIR CONTRACTORS ENGINEERING LIMITED, AIR COMET S.A. και OLYMPIC AIR S.A., με συμβάσεις οι οποίες έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Βρισκόμαστε σε διαδικασία ανάθεσης του συνόλου των εργασιών συντήρησης (preservation) για όλους τους τύπους αεροσκαφών των Ολυμπιακών Αερογραμμών στην OLYMPIC AIR S.A. / OLYMPIC ENGINEERING S.A. .

Έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για την προσθήκη επιπρόσθετης ποσότητας καυσίμου, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τους κατασκευαστές, στις δεξαμενές των αεροσκαφών ώστε να μην προκύψει ζημία και απαξίωση του πτητικού υλικού.

Ως προς τη φύλαξη των Πτητικών Μέσων σημειώνουμε ότι :
Ο χώρος που είναι σταθμευμένα τα αεροσκάφη επιτηρείται σε 24ωρη βάση από την εταιρεία του αεροδρομίου (A.I.A.), σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις και σύμφωνα με τον αυστηρό Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας της Υ.Π.Α. .

Πέραν τούτου, το τεχνικό προσωπικό των ΟΑΕ προγραμματίζει σε καθημερινή βάση ελέγχους στα σταθμευμένα αεροσκάφη.

Συμπληρωματικά η προσέγγιση στο χώρο στάθμευσης απαιτεί την ύπαρξη ειδικού οχήματος (follow-me) από τον A.I.A. .

Τέλος είναι αυτονόητο, ότι η εκποίηση του ενεργητικού θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο (άρθρο 14α του ν. 3429/2005, όπως ισχύει).

Δημοσίευση σχολίου

 
Top