GuidePedia

0
Στα όπλα και τις σχέσεις του Αλκέτ Ριζάι με τον δολοφονημένο επιχειρηματία της νύχτας Γιώργο Αναγνωστόπουλο , τη θωρακισμένη Μερσερντές του οποίου χρησιμοποιούσε ο δραπέτης έχει επικεντρώσει την έρευνα η αστυνομία , καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν αποκλείεται να έρθουν στην επιφάνεια στοιχεία για το οργανωμένο έγκλημα ή ακόμη και για οργανώσεις ένοπλης βίας.....

Εναντίον του Χρύσανθου Αναγνωστόπουλου 38 ετών, αδελφού του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη πλέον της θωρακισμένης Μερσεντές , ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία και παράνομη πλοκατοχή.
Μαζί του οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε δίωξη εναντίον τους , ο Ριτζάι , η Ασπασία Μητροπία , ο Έρβις Στεφάνι και η Λούλε Μπλερίνα. Οι δύο τελευταίοι είναι το ζευγάρι που βρισκόταν στο σπίτι του Ανω Σουλίου , και έκαναν τις καθημερινές εργασίες για λογαριασμό του Ριτζάι και της φίλης του , η οποία μέχρι χθες , ήταν γνωστή μόνον με το όνομα Σούλα Αλεξάντροβα (το είχε χρησιμοποιήσει για να ενοικιάσει το ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε στην απόδραση Παλαιοκώστα και Ριτζαι από τον Κορυδαλλό).

Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν κυρίως τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης και την οπλοφορία.

Ερευνά και η Αντιτρομοκρατική
Με την ανάμειξη του αδελφού, του Γιώργου Αναγνωστόπουλου , η υπόθεση πήρε νέα τροπή καθώς έρχονται στην επιφάνεια και πάλι, οι σχέσεις του οργανωμένου εγκλήματος , με το λαθρεμπόριο όπλων , τις απαγωγές και πιθανόν -κάτι που είχε προκύψει και σε προηγούνενες σχετικές έρευνες- με την προμήθεια όπλισμού και πυρομαχικών σε οργανώσεις ένοπλης βίας. Στην έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουν τόσο η Αντιτρομοκρατική όσο και η Κρατική Ασφάλεια.

Και η συμμορία Βλαστού

Κρίσιμο στοιχείο , ήταν η σχέση του Γιώργου Αναγνωστόπουλου , ο οποίος φερόταν να είναι ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Ιερά Οδό με τον πραγματικός ιδιοκτήτη που ήταν ο κουμπάρος του , εργολάβος Γιώργος Τρομπούκης.

Ο Τρομπούκης είναι ήδη προφυλακισμένος για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ο 35χρονος Γιώργος Αναγνωστόπουλος είχε δολοφονηθεί στις 10 Ιουνίου με τρεις σφαίρες στο κεφάλι έξω από καφετέρια στο Γαλάτσι. Ηταν η τρίτη επίθεση εναντίον του.
Από τις δύο άλλες είχε διαφύγει.

Οι κοριοί και ένας έμπορος όπλων

Δέκα ημέρες πριν τη δολοφονία του , το όνομά του αναφέρεται στις συνομιλίες που είχαν υποκλαπεί από την ΕΥΠ μεταξύ των μελών της συμμορίας Βλαστού. Αναφέρεται ακόμη και το όνομα του Ηρακλή Νυκτάρη ο οποίος είχε καταδικαστεί για εμπόριο όπλων.
Η πρώτη συνομιλία είναι μεταξύ του Π.Βλαστού και του Γ.Τρομπούκη

"Οχι, δεν εννοεί τον Νυ... γιατί του λέω εγώ, ο Νύχταρης του λέω εγώ, για να φυλαγόμαστε, όχι μου λέει από αλλού είναι...

Β.: Ναι...

Τ.: Δεν ξέρω μου λέει από πού είναι, αλλά είναι απ' αλλού, δεν είναι ο Νύχταρης, ο Νύχταρης λέει μόνο φωνάζει, μόνο λόγια είναι μου λέει...

Β.: Ναι...

Τ.: Πιο επικίνδυνος μου λέει είναι ο Αναγνωστόπουλος, μου λέει...

Β.: Ναι...

Τ.: Ο οποίος είπε μου λέει κάπου...

Β.: Ναι, ναι...

Τ.: Πόσα αδέρφια να βγουν από τη μέση μου λέει, για να βγει απ' τη μέση ο Μοχάμεντ, κάπου είπε ο Αναγνωστόπουλος έτσι και τον πήρε μπροστά μου τον Αναγνωστόπουλο..."

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηρακλής Νύκταρης , εκτός από το εμπόριο όπλων είναι και ιδιοκτήτης παράνομης λέσχης στην περιοχή της λεωφόρου Αλεξάνδρας.Είχε σχέσεις και με τη μαφία των Ζωνιανών.

Η δεύτερη συνομιλία γίνεται ανάμεσα στον Βλαστό και την δικηγόρο Ελλη Πούλιου.

"Β.: Τι να κάνεις; Είναι τυχερός ο Τρομπου... ξέρεις ρε;

Π.: Γιατί;

Β.: Γιατί πήγε και τον έβαλε αυτόν τον πεθαμένο να πούμε, γιατί του χρώσταγε λεφτά ο πεθαμένος ξέρεις, τον έβαλε να πούμε σε μια τράπεζα εγγυητή, κατάλαβες και πήρε κάτι δάνεια γύρω στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ πήρε δάνεια, κατάλαβες;

Π.: Ποιον έβαλε εγγυητή;

Β.: Τον πεθαμένο τον Αναγνωστόπουλο.

Π.: Α τον άτιμο τον Τρομπούκη, πάλι κέρδισε.

Β.: Πριν τον σκοτώσουνε, πριν τον σκοτώσουνε, κατάλαβες;

Π.: Πω πω, πάλι κερδισμένος βγήκε"

Τόσο λοιπόν η σχέση των Τρομπούκη-Αναγνωστόπουλου-Βλαστού , όσο και αυτή του 38χρονου αδελφού του δολοφονημένου Αναγναστόπουλου , Χρύσανθου με τον Αλκέτ Ριτζάι όσο και το παράνομο εμπόριο όπλων (στο κρυσφύγετο του Ανω Σουλίου βρέθηκαν Καλάσνικωφ και υποπολυβόλα Σκόρπιον όπως αυτά που έχει χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις του ο Επαναστατικός Αγώνας) δίνουν στις αρχές , την άκρη του νήματος , σε ένα κουβάρι που ίσως κάποια στιγμή αρχίσει να ξετυλίγεται.

Εως τότε , οι πέντε που συνελήφθησαν χθες κρατούνται μέχρι την απολογία τους στον Ανακριτή , την Παρασκευή , μετά την προθεσμία που ζήτησαν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top