GuidePedia

0
Την επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις προανήγγειλε απόψε ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν προσδιόρισε το ύψος του φόρου, ούτε και ποιες επιχειρήσεις θα είναι υπόχρεες για την καταβολή του και δεσμεύτηκε να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του μέτρου αύριο, μετά το υπουργικό συμβούλιο.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφάνισε τον έκτακτο φόρο -που θα επιβληθεί στα κέρδη του 2008- ως μέρος του εγχειρήματος για αναδιανομή του εισοδήματος,.....
ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και την υλοποίηση της δέσμευσης του ΠΑΣΟΚ για άμεση καταβολή επιδόματος αλληλεγγύης.
«Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της συγκεκριμένης πρότασης η οποία επιχειρεί να συνδυάσει τη δέσμευσή μας για ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης με μία πρόταση αναδιανομής και ευθύνης, που πιστεύω ότι θα γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Θετική υποδοχή επεφύλαξε στο μέτρο ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Ο Δ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι «η εθνική επιχειρηματική τάξη είναι πρόθυμη να συμβάλει με μια έκτακτη εισφορά στην αναγκαία προσπάθεια αντιμετώπισης του δημοσιονομικού εκτροχιασμού». Ωστόσο, τόνισε ότι το κλειδί για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι «η πάταξη της φοροδιαφυγής, το νοικοκύρεμα του κράτους και πάνω από όλα η ανάπτυξη». Ο κ. Δασκαλόπουλος νωρίτερα είχε επισημάνει ότι «οι μεγάλες επιχειρήσεις καταβάλουν ήδη το 72% του συνολικού φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, ενώ έκανε λόγο και για «λαϊκίστικη ρητορεία που μονίμως δαιμονοποιεί τις επιχειρήσεις».

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος ζήτησε από την κυβέρνηση να τηρήρει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να μην επιβάλει κανένα πρόσθετο φόρο στις επιχειρήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top