GuidePedia

0
Τον δρόμο των Καλάσνιικοφ ακολουθεί η αντιτρομοκρατική Στοιχεία για τα οπλοστάσια της νεοτρομοκρατίας αναμένεται να προκύψουν, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, από τη περιπετειώδης σύλληψη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ενός 45χρονου άνδρα που έχει κατηγορηθεί και φυλακισθεί για σωρεία αδικημάτων. Πρόκειται για τον Παρασκευά Σερεμέτη, ο οποίος αποφυλακίστηκε πέρσι το καλοκαίρι και λίγους μήνες μετά -συγκεκριμένα από τον περασμένο Ιανουάριο- μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής ως ένας από τους βασικούς υπόπτους προμήθειας οπλισμού στον «Επαναστατικό Αγώνα» και τη «Σέχτα Επαναστατών»......


Για άγνωστους λόγους, που ενδεχομένως όμως υπαγορεύτηκαν από την έντονη κινητικότητα των τελευταίων ημερών και τη δολοφονική επίθεση με 100 σφαίρες Καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών του τμήματος Αγίας Παρασκευής, δόθηκε η εντολή από την Αντιτρομοκρατική για τη σύλληψή του. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν μαζί με τον 42χρονο Βασίλη Χρυσόπουλο και κατευθύνονταν προς την περιοχή του Πόρτο Ράφτη. Οι δύο ύποπτοι αγνόησαν το σήμα που τους έγινε να σταματήσουν και ακολούθησε άγρια καταδίωξη, η οποία πήρε τέλος με εντυπωσιακό τρόπο στη λεωφόρο Μαρκοπούλου, όταν ένα τζιπ των ΕΚΑΜ μπήκε μπροστά στο αυτοκίνητό τους, ενώ άλλα δύο περιπολικά το μπλόκαραν από πίσω.

Λίγο πριν από τη σύλληψή τους από πέντε αστυνομικούς των ΕΚΑΜ πέταξαν από το αυτοκίνητο ένα σάκο που περιείχε δύο πιστόλια, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, ασύρματους και διαρρηκτικά εργαλεία. Από τα ευρήματα οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν ληστεία σε οικονομικό στόχο της περιοχής.

Πηγές από την αστυνομία σχολίαζαν ότι «με τη σύλληψη Σερεμέτη έγινε το πρώτο βήμα για ν' ανακαλυφθούν οι διαδρομές των όπλων προς τις οργανώσεις του νέου αντάρτικου και κυρίως των αυτόματων οπλοπολυβόλων τύπου Καλάσνιικοφ και Scorpion και χειροβομβίδων τύπου F1 ρωσικής προέλευσης».

Ο Παρασκευάς Σερεμέτης άρχισε να τραβάει πάνω του τα φώτα της επικαιρότητας το 1995, όταν πιάστηκε ως συνεργός του διαβόητου ληστή Κώστα Πολυδώρου, ο οποίος έμεινε γνωστός ως «ο Ρομπέν των τραπεζών».

Ο ηλικίας 31 χρόνων ληστής έγινε πρωτοσέλιδο το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς όταν απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού στη διάρκεια της εξέγερσης 1.200 κρατουμένων, η οποία στιγματίστηκε από τον άγριο βασανισμό και τη φρικιαστική δολοφονία του 32χρονου Δημήτρη Καραμούτη.

Τον Ιούνιο του 2006 είχε συλληφθεί ως ύποπτος συμμετοχής στη συμμορία των ληστών με τα Καλάσνικοφ που χτύπησαν μεγάλο αριθμό χρηματαποστολών. Σε έρευνα που είχε γίνει σε δύο σπίτια της συμμορίας στο Περιστέρι είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων ένα Καλάσνικοφ κι ένα αυτόματο Scorpion.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top