GuidePedia

0
(φωτό αρχείου)Άφωνοι έμειναν οι επιβάτες αεροσκάφους των Κυπριακών Αερογραμμών όταν πριν την απογείωση είδαν νεαρό ν’ ανοίγει την πόρτα και, χρησιμοποιώντας την τσουλήθρα διαφυγής, να γίνεται καπνός.
Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην Κύπρο και στην πτήση CY 348 που είχε προορισμό την Αθήνα. Μέσα στο αεροσκάφος και έως ότου διευκρινισθεί τι είχε συμβεί επικράτησε αναστάτωση.......
Η πτήση αναβλήθηκε και οι 158 επιβάτες μεταφέρθηκαν σ’ άλλο αεροσκάφος το οποίο αναχώρησε ύστερα από δυόμισι ώρες αφού για λόγους ασφαλείας έπρεπε να επαναληφθεί η αναγνώριση των αποσκευών.
Πρωταγωνιστής της ιστορίας ήταν ο Ταβόρ Μορένο, με Ελληνίδα μητέρα και Πορτογάλο πατέρα, ναυτικός στο επάγγελμα.
Όταν ξεκίνησε η διαδικασία της απογείωσης και ο πιλότος έδωσε εντολή να ασφαλιστούν οι πόρτες του αεροσκάφους, ο νεαρός ζήτησε επίμονα να πάει στην τουαλέτα.
Πριν πάρει την άδεια του πληρώματος, έτρεξε προς αυτή την κατεύθυνση και τράβηξε τον μοχλό της εξόδου κινδύνου. Ενεργοποιήθηκε η τσουλήθρα διαφυγής και ο Μορένο τη χρησιμοποίησε για να εξαφανιστεί.
Ο μυστήριος νεαρός χάθηκε πίσω από τα προστατευτικά συρματοπλέγματα του αεροδρομίου. Αργά χθες βράδυ σνελήφθη και ανακρίνεται.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top