GuidePedia

0
Ο Παπανδρέου παίρνει στα χέρια του τους Γενικούς Γραμματείς
O Γιώργος Παπανδρέου παίρνει ο ίδιος στα χέρια του την υπόθεση της επιλογής γραμματέων για τα υπουργεία. Η πολυήμερη καθυστέρηση στον διορισμό των γενικών και ειδικών γραμματέων που έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων στη λειτουργία των υπουργείων, ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία να δοθεί ένας τέλος στην υπόθεση αυτή.
Όπως έγινε γνωστό, ο Πρωθυπουργός συγκαλεί για σήμερα το μεσημέρι μεγάλη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου....
να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επιλογή ενός σημαντικού αριθμού στελεχών, τα οποία θα τοποθετηθούν στις θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα δώσει το «πράσινο φως» για τους διορισμούς γραμματέων σε 6-7 υπουργεία, στα οποία οι υπουργοί έχουν ολοκληρώσει τις προσωπικές επαφές με τους ενδιαφερομένους που είχε προκρίνει η αρχική φάση της διαδικασίας και έχουν αποστείλει στο Μέγαρο Μαξίμου τις δικές τους κρίσεις ώστε να γίνει η τελική επιλογή. Υπολογίζεται ότι από τη σημερινή διαδικασία θα προκύψει ένας κατάλογος σχεδόν 30 προσώπων, τα οποία θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αύριο ή το πολύ μεθαύριο. Κυβερνητική πηγή πάντως, που έχει άμεση ανάμειξη στο όλο το θέμα, υποστήριζε χθες βράδυ, ότι «αυτό που για πολλούς θεωρείται καθυστέρηση, ο Πρωθυπουργός το θεωρεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει σωστή δουλειά και να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις». Και πρόσθεσε ότι «οι πιέσεις που ασκούνται από διάφορες πλευρές είναι αδιανόητες αν σκεφτεί κανείς το εύρος του εγχειρήματος, αλλά και τη σπουδαιότητα που έχει για το ελληνικό κράτος στη συνέχεια». Κατά τη συγκεκριμένη πηγή, «ύστερα από αυτό που κάνουμε εμείς τώρα για την επιλογή των στελεχών που θα τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης του δημόσιου τομέα, ουδείς θα διανοηθεί να επαναφέρει τον κομματισμό και την αναξιοκρατία στο Δημόσιο».

Η σημερινή σύσκεψη θεωρείται καθοριστική και για τη συνέχεια, καθώς, όπως τονίζεται από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, θα δρομολογήσει τις διαδικασίες και για την επιλογή όχι μόνο των υπόλοιπων γενικών και ειδικών γραμματέων, αλλά και των θέσεων ευθύνης στις ΔΕΚΟ και τους εποπτευόμενους από το Δημόσιο οργανισμούς.

Έγινε γνωστό, ότι η εξαντλητική διαδικασία στη φάση της επιλογής των υποψηφίων ανέδειξε στελέχη με λαμπρά βιογραφικά από τα οποία η κυβέρνηση θα επιλέξει όσους χρειάζονται για τις θέσεις ευθύνης και οι υπόλοιποι θα αποτελέσουν μια δεξαμενή πολιτικών στελεχών, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, και όπου χρειαστεί.

Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον κ. Παπανδρέου θα λάβουν μέρος ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σωτ. Λύτρας, ο διευθυντής του γραφείου τού κ. Παπανδρέου Νικ. Αθανασάκης, η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρεγγ. Βάρτζελη και η νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γλ. Σιούτη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top