GuidePedia

0
Τα ονόματα γενικών γραμματέων που διαρρέουν από του ΜαξίμουΣτο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, του Χ. Παμπούκη και του Γ. Πεταλωτή, αλλά και πολλών από τους υπουργούς που θα κληθούν να συνεργαστούν με τους γραμματείς που θα επιλεγούν Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών θα καταλάβει ο νομικός Δημήτρης Στεφάνου.....
ο οποίος έχει διατελέσει και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζουν τον περιβαλλοντολόγο και υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λάλα να καταλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με αρμοδιότητα στα θέματα Ενέργειας. Επίσης για το υπουργείο Παιδείας ακούγονται εντόνως τα ονόματα του καθηγητή Αχιλλέα Μητσού για τη θέση του γενικού γραμματέα Έρευνας και Ανάπτυξης, αλλά και της Θάλειας Δραγώνα για τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης.
Για το ίδιο υπουργείο οι πληροφορίες εμφανίζουν ως επικρατέστερες και τις καθηγήτριες κ.κ. Ορφανού και Βαλαβάνη καθώς και τον συνεργάτης του ΙΣΤΑΜΕ κ. Κιουλαϊδή. Ακόμη, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φημολογείται ότι θα τοποθετηθεί γενικός γραμματέας ο Γρηγόρης Τασούλας, παλαιός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ενδεχομένως να επιλεγεί ο κ. Κώστας Παταβούκας. Επίσης ακούγεται και το όνομα της Λίνας Μενδώνη, που διετέλεσε γενική γραμματέας και επί διακυβέρνησης Σημίτη, αλλά και το όνομα του κ. Ασημακόπουλου. Έντονα ακούγεται και το όνομα του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου των Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ηλία Πλασκοσοβίτη είτε για να οριστεί γραμματέας στο ΥΠΕΞ είτε στο υπουργείο Οικονομικών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top