GuidePedia

0
Την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στο Χρηματιστήριο Αθηνών επί της Λ. Αθηνών την περασμένη Τετάρτη αλλά και στο υποκατάστημα της Eurobank στην περιοχή της Αργυρούπολης τον περασμένο Μάιο ανέλαβε με προκήρυξη που απέστειλε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Βόμβα στην οικονομική κρίση
Σύμφωνα με την προκήρυξη, η οποία εκτείνεται σε 13 σελίδες και θα δημοσιευθεί σήμερα στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», η βομβιστική επίθεση κατά του χρηματιστηρίου είναι προειδοποίηση για όσους «είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κρίση», οι μεγαλομέτοχοι, τα «golden boys», οι καπιταλιστές, οι οποίοι -βάσει της προκήρυξης- «θα πληρώσουν για την εγκληματική τους δράση», τη στιγμή που, όπως γράφουν, «κανένας κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να τους προστατέψει». Τα μέλη της οργάνωσης υποστηρίζουν πως στόχος τους δεν ήταν μόνο το κτίριο, αλλά κυρίως το ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργίας του χρηματιστηρίου, το οποίο ωστόσο παρέμεινε σε λειτουργία κατόπιν του «χτυπήματος». Στη βομβιστική επίθεση χρησιμοποιήθηκε «ένα απαλλοτριωμένο βαν με 150 κιλά πετρελαιοαμμωνίτιδας (ANFO)»....
Στρατηγική χτυπημάτων με ισχυρά εκρηκτικά
«Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια μιας στρατηγικής χτυπημάτων με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, ώστε να πληγούν υποδομές του πολυεθνικού και ντόπιου κεφαλαίου, στρατηγική που εγκαινίασε η οργάνωσή μας στις 18 του περασμένου Φλεβάρη με την απόπειρα στα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κ. Κηφισιά και συνεχίστηκε με την ανατίναξη του υποκαταστήματος της Eurobank στη Λ. Βουλιαγμένης, στην Αργυρούπολη στις 12 του περασμένου Μαΐου», αναφέρεται στην προκήρυξη.
Επιπλέον, λόγος γίνεται για τους χειρισμούς των χρηματοοικονομικών θεμάτων, τις εκλογές και τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ αναφορά γίνεται και σε δημοσιογράφο, χωρίς να τον φωτογραφίζει και χωρίς να απευθύνει ευθεία απειλή εναντίον του. Αναφορά γίνεται και στη «συνάντηση» των μελών της οργάνωσης που τοποθέτησαν τη βόμβα στην Eurobank με αστυνομικούς τους οποίους είχαν απειλήσει, ενώ στο κείμενό τους δεν αποκλείουν να υπάρξει σύντομα ένα νέο «χτύπημα».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top